Opening vernieuwde Kooimanpark

23/05/2019

Woensdag 22 mei opende wethouder Eveline Tijmstra op een sportieve manier het vernieuwde Kooimanpark. Spurd organiseerde daarbij een zeskamp voor kinderen uit de buurt met onder andere een stormbaanestafette, skippyslangrace, touwtrekken, zaklopen en volleybal. De wethouder vertelde dat de gemeente het park heeft opgeknapt, waardoor deze speelplek beschikbaar kwam. Daarna werd ze met een team ingedeeld voor de skippyslang race, maar moest tegen enthousiaste tegenstanders helaas het onderspit delven. Na een stevige opwarmsessie konden de kinderen zich in groepjes bij alle spellen uitleven.

In de zomervakantie van 2018 organiseerde Spurd als proef een aantal activiteiten en met name de kinderspelen waren een succes. Na deze opening organiseert Spurd daarom wekelijks SpurdFun in het Kooimanpark. De kinderen kunnen terecht op donderdag van 16.30 – 18.00 uur op de plek waar vroeger het rosarium was, tegenover de Tien Gemeenten. Om dit mogelijk te maken is een klein stukje hondenuitlaatroute opgeheven.

Schoonmaakbeurt
Het Kooimanpark is een mooi park vlak naast het centrum, maar groeide de laatste jaren nogal uit zijn voegen. In 2018 begon de gemeente met extra onderhoud en werd beplanting gesnoeid. Oude beplanting en voethekjes werden verwijderd en het terras en aan het water kreeg een schoonmaakbeurt. Dit jaar is er nog meer beplanting gesnoeid en verwijderd, met het effect dat er veel meer zicht en ruimte in het park is gekomen, de anonieme plekken zijn verdwenen en de kinderen een mooie speelplek hebben gekregen.
Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *