Opening nieuwe studio RTV Purmerend

04/11/2019

Vrijdag 1 november was het feest. Na maandenlang hard werken in soms zeer warme temperaturen is de klus geklaard. De studio van RTV Purmerend, gevestigd in de Ark (voormalige HBS) aan de Wilhelminalaan heeft een grote metamorfose ondergaan. Dankzij de vele vrijwilligers, die normaal meewerken aan de redactie, radio- en tv opnames, is de studio drie keer zo groot geworden. Ook het technisch gedeelte is onder handen genomen. Nieuwe apparatuur, nieuwe lampen, alles  dankzij een bijdrage van de gemeente, VSB fonds, Stichting Fonds Eiercentrale Purmerend en het stukslaan van het eigen spaarvarken. Zelfs de originele Lingo grabbeltafel is door presentator Nick Smits op de kop getikt.

Bestuurslid Wim Lamberts was de man die alles regelde en in de gaten hield. Na de laatste uitzending op 1 juli werd er ’s avonds gelijk begonnen met slopen. RTV Purmerend begon in 1995 met een klein groepje mensen die als liefhebberij met radio bezig waren. Cees Vink was één van hen, ‘ik ben 40 jaar geleden begonnen als radiopiraat en later legaal bij de Stichting Lokale Omroep Purmerend. Samen met onder andere Arnold van Oosten en Raymond Hagedoorn startten wij, dankzij subsidie van de gemeente Purmerend, met een aantal programma’s op zondag’.

Hechte familie
Inmiddels werken er twee betaalde en ruim zeventig vrijwilligers in de leeftijd van 12 t/m 60 jaar. Radiopresentator Ronald Hilligehekken van Before Midnight: “We zijn in de afgelopen jaren echt gegroeid, het is niet meer alleen plaatjes draaien, we streamen nu ook via internet, kijken naar het programmaconcept; wat is de doelgroep, wie willen we bereiken. We willen zoveel mogelijk aandacht besteden aan lokale activiteiten en het is heerlijk om dit nu in een professionele radiostudio te kunnen doen. Veel vrijwilligers hebben zich echt uit de naad gewerkt. Het is dan ook een ‘hechte familie’ waar jongeren beginnen als groentjes en uitgroeien tot professionals die gevraagd worden bij de TV en Radio in Hilversum.”

Springplank
De opening werd verricht door wethouder Eveline Tijmstra in bijzijn van burgemeester Don Bijl, zijn echtgenote, wethouder Thijs Kroese en Lars van der Manden. Door een klap op de knop werd het nieuwe logo van RTV Purmerend onthuld. Eveline Tijmstra: ”Met de verbouwing is er een veilige, plezierige en betere werkplek ontstaan, waarmee iedereen kan genieten van alle media die hier gemaakt wordt. Onlangs is presentator Mick Smits het beste presentatietalent van het jaar geworden. Daarmee is RTV Purmerend een springplank voor jong talent en een leuke plek voor iedereen die op het gebied van media bezig wil zijn.”

De redactie van weidevenner.nl wenst RTV Purmerend nog vele succesvolle jaren toe.

Nick Smits bij de Lingo/grabbeltafel

nieuwe logo

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *