Opening Calisthenics park Weidevenne

06/11/2019

Vader Rogier Holtzer en zijn zoon Moos zijn al jaren bezig met deze buitensport en startten in 2018 een actie om na te gaan of een Calisthenics park in Weidevenne een optie zou zijn. Ze gingen langs de deuren om handtekeningen te verzamelen en startten een Facebookpagina. Het werd duidelijk dat het idee positief werd ontvangen in de buurt en met een uitgebreid plan van aanpak zochten zij contact met de gemeente. De gemeente besloot daarom het voorstel samen met de initiatiefnemers en Spurd verder uit te werken. Inmiddels is het park klaar en wordt al volop gebruikt, maar het wordt nu officieel geopend door wethouder Mario Hegger.

Hegger, wethouder Sport: “Als gemeente stimuleren wij graag het sportieve gebruik van onze buitenruimtes. We zijn dan ook blij als betrokken bewoners met een goed initiatief bij ons aankloppen en we geven daar dan ook graag gehoor aan. Dit is een mooie toevoeging in de wijk en we hopen dat het park veel gebruikt gaat worden, zowel door jong als oud.”

Enthousiast
Dennis Bus, wijksportcoach van Spurd: “Ook bij Spurd zagen wij de behoefte voor een plek in Weidevenne, waar buiten gesport kan worden. Daarom hebben we een tijd als pilot een Sport-Container geplaatst, waar destijds veel bootcampgroepjes gebruik van maakten. Tegelijkertijd kwam het verzoek bij de gemeente binnen voor een Calisthenics park op deze locatie. Hier konden wij alleen maar enthousiast op reageren.”

Welkom
In samenwerking met de buurt, JOGG/Spurd en de gemeente is dit initiatief nu werkelijkheid geworden. Het Calisthenics park wordt vrijdag 8 november officieel geopend en iedereen is van harte welkom. Er is een demonstratie en er wordt gezorgd voor een hapje en drankje.
Tot ziens op vrijdag 8 november van 15.30-16.30 uur, Calisthenics park Weidevenne, Weidelandpad bij het trapveld en speelplek met de grote glijbaan.

Voor vragen: Wijkmanager Michael Lanting, tel. 0299 452452.

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *