Openbare laadpaal in de Violenstraat

10/03/2020

Op verzoek van bewoners uit de buurt wordt op donderdag 12 maart een oplaadpunt voor elektrische auto’s ter hoogte van Violenstraat 1 aangelegd. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Twee keer per jaar inventariseert de gemeente de verzoeken en wijst locaties aan. Een richtlijn is dat oplaadpunten zo veel mogelijk op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen zodat de oplaadpunten maximaal gebruikt kunnen worden.

Het bestuur van de gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk. Elektrische auto’s vervuilen minder dan auto’s op benzine of diesel. Daarom wordt het gebruik van elektrische auto’s gestimuleerd. Bewoners zonder eigen terrein en bezoekers met een elektrische auto krijgen zo de mogelijkheid de auto op te laden.

Aanvragen
De aanleg van dit oplaadpunt is gebeurd op verzoek van één of meerdere bewoners uit de buurt met een elektrische auto. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor het inrichten van een openbaar oplaadpunt in hun wijk. Tweemaal per jaar bekijkt de gemeente de verzoeken en worden er locaties aangewezen.

Wijkfunctie
De oplaadpunten hebben een wijkfunctie en zijn niet uitsluitend bedoeld voor de aanvrager. Dat betekent dat een laadpaal geplaatst wordt op een zichtlocatie in de buurt van de woning van de aanvrager. Dit is dus niet vóór of bij de woning, waardoor de aanvrager altijd te maken kan krijgen met enige loopafstand naar het oplaadpunt.

Bewonersbrief
De locaties worden gepubliceerd in de krant. De locatie aan de Violenstraat is op 10 december 2019 in het Purmerends Nieuwsblad en op12 december 2019 in de Staatscourant bekend gemaakt. Bewoners zijn ingelicht door middel van een bewonersbrief.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Kleijhorst, via het Klantcontactcentrum (0299) 452 452 of per e-mail: verkeer@purmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. H van wijk schreef:

    goed idee.ik zelf zal er geen gebruik van maken.een electrisch voorbewogen auto is nog veel te duur. Maar als dit de toekomst wordt ,dan heeft de gemeente een goede eerste stap gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *