Open huis bij Vereniging Historisch Purmerend

27/10/2021

Zaterdag 30 oktober is het weer de laatste zaterdag van de maand en dat betekent inloopmiddag bij de Vereniging Historisch Purmerend. De formule van de inloopmiddagen is zo langzamerhand wel bekend, toch maar even een geheugen opfrissertje. De inloopmiddagen worden altijd gehouden van 13.00 tot 16.00 uur in het VHP-huis aan de Kanaaldijk 10. Foto’s en ansichtkaarten van oud-Purmerend, plattegronden, kaarten, prenten, schilderijen en objecten van bedrijven in en rond Purmerend zijn er te bewonderen.

Voor de verzamelaars zijn er dubbele ansichtkaarten te koop, evenals boeken, waaronder de laatste exemplaren van het jubileumboek Waar woon je – Purmerend 1945-2020.  Op=Op. Wie foto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen of deze (ter plaatse of later) wil laten scannen, is ook welkom.

Filmfragment van bekende Purmerender

Film
Op internet is via het Nederlands Instituut Beeld en Geluid een prachtige film over Purmerend van Firma Ringer Film te zien. Het is een promotiefilm voor Ringspaarzegels, opgenomen in diverse dorpen en steden in Nederland tijdens de jaren 60. De film ‘Een dag in Purmerend’ is opgenomen in 1965. Het is heel leuk om zoveel bekenden voorbij te zien komen. De film duurt ongeveer 45 minuten en u kunt hem hier bekijken. Veel plezier!

VHP-huis aan de Kanaaldijk 10 bij de Sluisbrug. Vanuit de binnenstad over de brug links en vanuit Weidevenne voor de brug rechts. Via het fietspad vanaf de Melkwegbrug het laatste voormalig brugwachtershuis op de hoek.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *