Open dag De Knoop

11/03/2013

Aanstaande woensdag 13 maart is er op het activiteitencentrum De Knoop (onderdeel van de Prinsenstichting) op het Abel Tasmanplein een open dag. Dit centrum is gevestigd in het seniorencomplex Zuidland tegenover het treinstation Weidevenne. Op de open dag zijn de medewerkers en cliënten aanwezig, en zij laten zien wat ze overdag doen op het activiteitencentrum. Er is uitleg over het werken met het weefgetouw, of je kan bij de textielgroep leren hoe kralen worden gevilt. Alle producten zijn te koop.

Beperking

De Prinsenstichting biedt mensen met een beperking een zo gewoon mogelijk bestaan. Naast wonen en vrije tijd is werken en dagbesteding een wezenlijk aspect van het dagelijks leven. In het activiteitencentrum werken cliënten onder professionele begeleiding in een veilige omgeving aan hun capaciteiten en vaardigheden. Het centrum biedt verschillende activiteiten. Zo is er een kantinegroep waar cliënten cup-cakejes en koekjes bakken, lekkere jam, soep en salades maken. In de Textielgroep maken ze prachtige kettingen en vilten hiervoor ook de kralen. Voor de allerkleinsten worden boxkleden en knuffels geproduceerd. De Weverij is voor het maken van kleden voor kussens en slingers voor allerlei gelegenheden.

Bezigheid ouderen

Voor de ouderen is er een huiskamer, waar cliënten kunnen deelnemen aan individuele en groepsactiviteiten. Dit kan zijn breien, puzzelen, prikken, schilderen of borduren. De groepsactiviteiten bestaan uit wandelen, koken, dia’s bekijken, muziek en af en toe een uitstapje naar het pannenkoekenhuis.

Aanzien

De verschillende activiteiten geven de geestelijk gehandicapte cliënten een maatschappelijk aanzien: ‘Je hoort erbij en wordt gewaardeerd om wat je doet’. Wat niet iedereen weet, is dat je er niet alleen aanstaande woensdag, maar altijd gewoon kunt binnenlopen om iets te kopen. De Knoop is geopend van 10.00 tot 15.30 uur. De cliënten vinden het heel erg leuk om te zien dat er ‘klanten’ zijn. Er worden soms zelf kettingen of kleedjes op bestelling gemaakt. Dat duurt wat langer, maar is wel zo leuk. Dus loop een keer binnen op het Abel Tasmanplein en schroom niet. Het is altijd gezellig en een praatje maken kost tenslotte helemaal niets.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *