Oorkonde Gouden Purmerender thuis in Veteranencafé

09/01/2020

De Stichting Veteranen Purmerend kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Purmerend de Gouden Purmerender toegekend. Voorzitter van de stichting Peter Stiphout kreeg de onderscheiding opgespeld en nam namens het bestuur de bijbehorende oorkonde in ontvangst. Met vijf bestuursleden rijst dan de vraag, waar moeten we de oorkonde ophangen?  Bij de voorzitter thuis, of om de beurt bij de bestuursleden? Er hoefde niet lang te worden nagedacht, de uitgelezen plek is het Veteranencafé, de maandelijkse thuisbasis van de veteranen bij Spijkerman.

Tijdens het veteranencafé op 8 januari konden de bezoekers het verslag van de uitreiking bekijken, waarna voorzitter Peter Stiphout de gasten officieel verwelkomde. ‘Als bestuur zijn wij zeer verguld met deze bijzondere waardering’ vertelde Stiphout. “Vandaag zijn we bijeen in ons maandelijks veteranencafé en omdat Frans Spijkerman onze eerste sponsor is hebben wij gemeend de oorkonde in bruikleen aan hem af te staan, zodat hij hem op een prominente plek in onze thuisbasis kan ophangen.” Frans verzekerde zo snel mogelijk een spijker in de muur te slaan.

Horecaveteraan
‘Mooi dat u als veteraan de oorkonde doorgeeft aan een horecaveteraan’ begon burgemeester Don Bij zijn speech. De burgemeester stipte ook de samenwerking van de stichting met het 4 en 5 mei comité aan, wat belangrijke resultaten heeft opgeleverd voor onder andere 75 jaar bevrijding. Bijl: “De samenleving kent veel kanten en we moeten samen optrekken. Het is bijzonder dat we al zolang in vrede kunnen leven en mogen zeggen wat we willen. Daar moeten we aan werken, en dat heeft u gedaan. Vandaar de Gouden Purmerender.”

Uitnodiging
Iedere eerste woensdag van de maand vindt de maandelijkse bijeenkomst plaats van het veteranencafé Purmerend bij de thuisbasis Spijkerman Eten & Drinken aan de Neckerdijk 1. Aanvang 14.00 uur. Veteranen en hun partners, woonachtig  in de regio Purmerend, worden door het bestuur van de Stichting Veteranen Purmerend uitgenodigd de bijeenkomsten bij te wonen. Het eerstvolgende veteranencafé is op 5 februari 2020.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *