Ook dit jaar aangepaste Dodenherdenking

05/05/2021

Sven Lekic en Kim Broekhuijsen

Helaas konden ook dit jaar de herdenkingstocht naar het monument aan de Jaagweg en de bijeenkomsten op de Kaasmarkt en in de Nicolaaskerk niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Burgemeester Don Bijl, echtgenote Rolanda Miltenburg en Dick Blokker, voorzitter 4 en 5 mei comité Purmerend, legden, eerder op de dag kransen bij het monument aan de Jaagweg. Daarna legden Kim Broekhuijsen en Sven Lekic, leerlingen van groep 7 van de Oecumenische Basisschool Trifolium, samen met meester Dennis bloemen bij het monument aan de Jaagweg. De school heeft het monument in januari 2021 geadopteerd.

Na de kranslegging bij het gedenkteken op de Kaasmarkt blies trompettist Ludger Veenker, lid van Muziekvereniging Cresendo, het Taptoe signaal over een vrijwel lege Kaasmarkt, gevolgd door twee minuten stilte en het Wilhelmus. 

Volgend op de herdenkingstoespraak van burgemeester Don Bijl in de raadzaal van het oude stadhuis noemde Dick Blokker de namen van gevallen verzetsmannen en droeg Gerda Hooijberg, aangesloten bij dichterskring Waterland, haar gedicht ‘Vrijheid’ voor. De herdenking is terug te zien op  https://www.facebook.com/RTVPurmerend 

Voor meer foto’s kunt u het webalbum bekijken.

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Gerda hooijberg schreef:

    Goed weergegeven de kranslegging en toespraken in het stadhuis met het oplezen van het gedicht De vrijheid vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *