Ontwerp speeltoestellen Rotterdamhaven

14/09/2021

Op het binnenterrein van Rotterdamhaven zijn de speeltoestellen aan vervanging toe. Voor de nieuwe inrichting van de speelplek wordt zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en behoeften van kinderen en daarom mochten de kinderen aangeven wat zij het liefst willen doen op de nieuwe speelplek. Bewoners is  gevraagd samen met (klein)kinderen de speeltoestellen uit te kiezen. Daarna ging de gemeente aan de slag met een ontwerp voor de speelplek. Het ontwerp is nu klaar en aan de bewoners gepresenteerd.

Het gaat om een speelplek voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar en er kon gekozen worden uit allerlei mogelijkheden, zoals schommelen, klimmen of glijden. De opties waaruit ze konden kiezen, passen bij deze leeftijdscategorie. Op basis van alle wensen en opmerkingen is een ontwerp gemaakt., waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de verschillende wensen.

Start werkzaamheden
Er worden meerdere speelplekken in Purmerend tegelijk aangepakt en hierdoor is het niet mogelijk om aan te geven wanneer deze speelplek klaar is. De aannemer probeert om de werkzaamheden binnen drie tot vijf maanden af te ronden, maar is afhankelijk van de leveranties van materialen. Hierdoor kan de levertijd soms wat langer op zich laten wachten. De bewoners die in de directe omgeving van de speelplek wonen krijgen nog bericht als de werkzaamheden starten.

Overlast
Tijdens de werkzaamheden wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar er zal altijd enige overlast van geluid en machines zijn. Heeft u vragen tijdens de werkzaamheden? Neem dan contact op met Jan Willem Visser, via telefoonnummer (0299) 452 452. Voor en na de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Niels Konijn, via hetzelfde telefoonnummer of e-mail naar speelplekjes@purmerend.nl  

PDFOntwerp Rotterdamhaven

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. r mantel schreef:

    heel mooi maar ik zou de bomen weg halen wand daar plassen de beesten en
    jeugd in niet fris .vond altijd al pislucht hangen daar

  2. Eva schreef:

    Ja heel leuk maar idd die bosjes onttrekken het zicht op de kinderen En vaak een heleboel rotzooi Zo ie zo mag er flink gesnoeid worden in de lage beplanting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *