Online live beweeglessen Spurd sport senioren

09/02/2021

Onlangs is Spurd gestart met online live beweeglessen Spurd senioren sport. Het is mogelijk elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend een half uur verantwoord thuis sportief te bewegen. Dat gebeurt onder enthousiaste begeleiding van een deskundige docent van Spurd, meedoen is gratis. De sportorganisatie blijft de online beweegles zeker aanbieden zolang de lockdown van kracht is. Elke les van een half uur bestaat uit gezellig samen bewegen en achteraf is er gelegenheid voor een online praatje met elkaar.

Specialist ouderen van Spurd Helen Kaptein is heel tevreden met de start van de online lessen. “Het is voor de deelnemers en voor de docent even wennen aan deze lesvorm, maar het enthousiasme is groot. De deelnemers zijn blij met deze mogelijkheid tot bewegen en de live begeleiding van de oefeningen.”

In beweging
De live les begint 10.00 uur, inloggen kan vanaf een kwartier eerder. Voor de oefeningen zijn twee flesjes van een halve liter water, een handdoek of theedoek en een stoel in de buurt nodig. Met de online live les blijven deelnemers ondanks de beperkingen vanwege corona thuis zoveel mogelijk in beweging. Naast deze drie live lessen per week zijn er dinsdag en donderdag om 10.30 uur ook lessen te zien op RTV Purmerend. Senioren worden met een filmpje (kanaal 1390 of Ziggo kanaal 36) gestimuleerd vanuit hun huiskamer oefeningen te doen die passen bij hun mogelijkheden. In de filmpjes is aandacht is voor behoud van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, beweeglijkheid en balans. 

Microfoon uit
Online Spurd senioren sport is er tijdens de lockdown elke maandag en vrijdag live vanaf 10.00 uur, meedoen is gratis. Het is een live les met tegelijk meerdere deelnemers, het dringende verzoek is daarom de microfoon uit te zetten. Ook is het de bedoeling de camera op zichzelf te richten, dat kan de docente de deelnemers zien en enthousiast begeleiden. Inloggen kan via de agenda op www.spurd.nl of via https://meet.jit.si/SpurdSeniorenSport-Live.

Informatie
Wie nadere informatie wil kan maandag tot en met vrijdag tijdens kantoortijd bellen met 0299-41 81 00. U kunt dan ook vragen om toezending van de link naar de online live lessen.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *