Ondanks bezwaren bankjes Molenplantsoen toch weg

17/08/2021

Mag niet blijven

Op 26 juli ontvingen omwonenden een brief van de gemeente, waarin werd aangegeven dat er bij de gemeente een verzoek is ingediend om bankjes aan het Molenplantsoen te verwijderen. Hierop zijn zeven schriftelijke en twee telefonische reacties ontvangen. Hoewel er ook enkele tegengeluiden waren, gaf de meerderheid de voorkeur om de bankjes te verwijderen. Daarom zal de gemeente, zoals voorgesteld in de brief van 26 juli 2021 twee van de drie bankjes aan het Molenplantsoen verwijderen.

Wijkmanager Rob Gigengack in de nieuwe bewonersbrief: ,,Omdat wij ons realiseren dat het verwijderen van bankjes effect kan hebben op de mobiliteit  van senioren en mensen die slecht ter been zijn, is de gemeente hierin erg terughoudend. Vandaar dat in de vorige brief werd voorgesteld om na een halfjaar, ten aanzien van het bankje dat blijft staan, de situatie te evalueren. Als mocht blijken dat de overlast niet afneemt of zelfs toeneemt zal de gemeente ook het laatste bankje op deze locatie verwijderen. Uiteraard blijven wij tussentijds de situatie op deze locatie toetsen.”

Weidevenner.nl  03-08-2021
‘Na de nieuwbouw aan het Molenplantsoen werden in de grasstrook langs de Where drie mooie stalen bankjes geplaatst met uitzicht op het water, de bootjes en de Hoornsebrug. Onlangs kreeg de gemeente Purmerend het verzoek van enkele bewoners om de bankjes te verwijderen. Als reden werd opgegeven dat bewoners veel last hebben van geluidsoverlast en zwerfafval rondom deze plekken. Vanwege de nabijheid van een coffeeshop en uitgaansgelegenheden trekt de locatie van de bankjes wisselende groepjes jeugd aan.’

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. Gerritze schreef:

    Is het dan niet naïef om te denken dat die jeugd geen overlast gaat verzorgen op het derde bankje?

  2. mary schreef:

    Hoeveel last kunnen bewoners ervan hebben. Hoe vaak zijn ze thuis.
    Leven en laten leven. Veel mensen vinden het ook gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *