Oevreprijs Sport Awards voor Hendrik Koppe

20/01/2018

Foto: Han Cozijn

Vrijdagavond zijn in theater de Purmaryn de Sport Awards Purmerend 2017 uitgereikt aan Jessie van de Ruit, Julius van der Berg, Dominique Koppe en Purmersteijn. Er was ook een oevreprijs voor Hendrik Koppe en een aanmoedigingsprijs voor Vladimir Bartels.

De prijs voor Beste Jeugdsporter ging naar Jessie van de Ruit. Deze top beach handbalster van VOC Amsterdam won met haar team goud tijdens het EK in Zagreb en zilver tijdens het WK op Mauritius. De titel van Beste Sportman van het jaar was voor Julius van der Berg. Het afgelopen jaar werd deze topwielrenner van de SEG Racing Academy Nederlandse Kampioen tijdrijden bij de beloften tijdens het NK Wielrennen in Montferland. Bij de categorie Sportvrouw van het jaar ging Dominique Koppe met de award naar huis. De handbalster heeft in haar team VOC Amsterdam Dames 1 een dominante rol gespeeld bij het behalen van het kampioenschap van Nederland.

Hendrik Koppe, links, met zijn coach

In de categorie Sportteam heeft Purmersteijn 1 de Award gewonnen. Voetbalvereniging Purmersteijn vierde in 2017 haar 110e verjaardag en werd het eerste team kampioen, promoveerde naar de hoofdklasse en was winnaar van de KNVB-districtsbeker. De 13-jarige Vladimir Bartels ontving de aanmoedigingsprijs van René Voorwerk van de Sportraad. Het schaaktalent van Schaakclub Purmerend kwam ruim zeven jaar geleden bij de club en speelt nog altijd met heel veel plezier. Als verrassing voor zowel publiek als de sporters werd door Ben de Graaf van SV Kodokan de oevreprijs uitgereikt aan Hendrik Koppe. Judoka Koppe werd vorig jaar voor de zevende maal Europees Kampioen in de klasse M6 +100 kg. Een van de vele kampioenschappen de afgelopen decennia.

Het gala dat plaatsvond in de grote zaal van theater de Purmaryn, was live te volgen via televisie, de website van RTV Purmerend en ook de facebookpagina van de Sport Awards. In de komende week wordt de uitzending meermaals herhaald. Kijk voor het uitzendschema op www.rtvpurmerend.nl

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *