Oeboentoe en Kawama over op water drinken

13/09/2019

Donderdag 12 september gingen de scholen Oeboentoe en Kawama in Weidevenne over op water drinken. De kinderen vierden dit met een groot waterfeest in en om school. Leerlingen kregen voorlichting over zoete drankjes en water in de klas, mochten op het springkussen en alle klassen studeerden een waterdans in. ‘s Middags werd de waterdans met meer dan vierhonderd kinderen, met Doppers in de hand, op het plein opgevoerd voor schooldirectie, heel veel ouders en de wethouder onderwijs Paul van Meekeren.

In totaal drinken nu 4500 van de 7000 basisschoolkinderen water, dat scheelt per jaar 18.000 kilo suiker en 90.0000 pakjes afval voor Purmerend. Snelle suikers in zoete drankjes zorgen voor een schommelend bloedsuiker, waar kinderen druk en vervolgens moe van worden. Water geeft een stabiel bloedsuiker waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren op school.

Floor Volker

Energie
Floor Volker, JOGG-regisseur bij Spurd: “Ouders denken soms dat kinderen suikers in zoete dranken nodig hebben, maar zoete dranken zijn echt schadelijk. Kinderen hebben zeker energie nodig, maar deze kunnen ze het beste halen uit een goed gezond ontbijt met volkoren producten, ongezoete zuivel, eieren, fruit en groente, ook bij het 10 uurtje.”

Foto en film
Het was een waar feest met vierhonderd kinderen die de waterdans uitstekend hadden ingestudeerd. Veel trotse ouders legden de danskunsten van de kinderen vast op foto en of film. Om het feest compleet te maken waren er verschillende kraampjes met verfrissingen.
Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. willeke hesta schreef:

    Niet echt handig nu het drinkwater slechte kwaliteit is en schaarste gaat heersen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *