Nu ook Little Free Pantry in Centrum

11/03/2019

Marieke Bremer ambassadrice Little Free Pantry Centrum

Na de Little Free Pantries in andere wijken, waaronder twee in Weidevenne, heeft Centrum nu ook een openbare provisiekast, waar mensen die iets nodig hebben het er gratis kunnen uithalen. Het nieuwe kastje is te vinden in de Vooruitstraat en ambassadeur is Marieke Bremer. Ook deze nieuwe Little Free Pantry is mogelijk gemaakt door een gift vanuit de ‘community service’ van Rotary Club Purmerend – Waterland.Voorzitter Dick Rijser vertelde eerder: “Wij willen hiermee de gemeenschap dienen, persoonlijk en als club, financieel en daadwerkelijk en als het kan in samenwerking met bestaande organisaties.

Marieke Bremer: “Ik vind dat mensen goed voor elkaar moeten zorgen en delen met mensen die het nodig hebben.” Wethouder Mario Hegger liet bij de opening van de pantry in Overwhere weten blij te zijn met het initiatief: “Voor elkaar en om elkaar. Het is goed voor de samenleving, want door geven en nemen ontstaat contact. Je ziet het steeds meer in Purmerend, de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving. Daardoor ontstaat er meer ‘community’ in de wijken.” Marieke is het daar helemaal mee eens. “Ik zie in mijn werkomgeving veel mensen die best wat extra steun kunnen gebruiken en anderen die thuis te veel hebben en niet weten wat er mee te doen. De Little Free Pantry is dan een uitkomst.”

Enthousiast
Het is de bedoeling dat mensen die iets kunnen missen artikelen in het kastje leggen en mensen die iets nodig hebben het er gratis kunnen uithalen. Bijvoorbeeld frisdrank, koekjes, pindakaas, luiers, zeep, potjes saus of conserven. Voorwaarde is dat de artikelen ongebruikt en binnen de houdbaarheidsdatum zijn. Rookwaren en alcoholische dranken zijn niet toegestaan.

Prima plan
De officiële opening volgt later, maar Marieke is nu al enthousiast, want vanaf de eerste dag werden al spullen meegenomen, maar ook aangevuld. Marieke: “Het gaat vast een succes worden, want we leven hier in een sociale buurt en de andere bewoners vinden het een prima plan.”

Wilt u ook een Little Free Pantry beginnen? Voor meer informatie: René J. Verhoogt. Tel. nr. 06 28753956. E-mail info@stichtingsogoed.nl

Wethouder Mario Hegger opende Little Free Pantry in Overwhere

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. J P van Dijk schreef:

    Hallo ik haalde een pot appelmoes uit de pantry in de voorruitstraat
    die bleek na opening ver over houdbaarheidsdatum te zijn namelijk april 2017
    hij zag er dan ook niet echt goed meer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *