Nieuws van de wijkkerngroep Weidevenne april 2011

04/04/2011

Parkeerproblemen

De bewoners van Rio Grandestraat en omgeving, Burnousstraat en omgeving en de Origamistraat hebben al weer een paar jaar geleden middels een enquête aangegeven dat er parkeerproblemen zijn in dit deel van de wijk.

Alternatieven

De kerngroep heeft daarop een aantal bewonersavonden georganiseerd. De bewoners hebben toen zelf alternatieven ingediend voor een betere verdeling en eventuele uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Deze voorstellen zijn door de gemeente uitgewerkt tot concrete plannen. De gemeente en de kerngroep hebben hiervoor nog geen budget kunnen vrijmaken.

Rio Grandestraat

Vast is komen te staan dat voor de bewoners van Rio Grandestraat en omgeving helaas geen alternatief aanwezig is. Een alternatief plan is bekeken om de bushalte op de Amazonelaan te verplaatsen. Ook het haaks parkeren in de Rio Grandestraat is onderzocht, maar de manoeuvreerruimte om uit te parkeren is onvoldoende. Beide opties zijn echter te gevaarlijk voor het fietsverkeer.

Andere straten

Voor de bewoners van Burnousstraat, Kaftanstraat en Sarongstraat is een plan ontworpen om 37 extra parkeerplekken te maken. Langs de groenstrook zou het dan schuin parkeren worden. Dit kost echter ca. € 48.000,-. Hiervoor heeft de gemeente momenteel geen geld.

Voor de bewoners van de Origamistraat is een plan ontworpen om het groendeel in het midden van de straat, ter hoogte van de Wajangstraat, om te vormen tot zes parkeerplaatsen. Dit kost circa € 8.000,-. Hiervoor heeft de gemeente geen budget beschikbaar. De wijkkerngroep wil proberen dit voorstel uit eigen middelen te financieren.

De Voorzitter,

Gerard Schotsman

Hierbij vindt u het bestuursadvies aan B&W, d.d. 4 november 2009

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. R.Riepen schreef:

    Wegens pakeer overlast bij station weidevenne in de bosa nova straat en de zijstraten daar van door trein reizigers stel ik voor naar het voorbeeld in Volendam te kijken in de oude kom, om voor bewoners vergunningen in te voeren en de parkeerschijf toe te passen.

    voor twintig euro per jaar een vergunning voor de bewoners kunnen de borden en blauwe parkeerzone aan gelegd worden zo is het kosten neutraal voor de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *