Nieuwe woningen: ‘Het lijkt wel Monopoly’

02/09/2021

Infoavond eerste plan Snippe

De Noord Hollandse Projectontwikkeling Maatschappij 2 B.V., een dochteronderneming van Snippe Projecten B.V. gaat niet bouwen op de locatie van het voormalig postkantoor aan de Gedempte Where. Het project met alle afspraken over het bouwplan en de inrichting van de omgeving tussen Snippe en de gemeente zijn overgenomen door de firma Rijsterborch Vastgoed B.V. in Amsterdam. De met Snippe afgesproken bouw van 89 sociale huurwoningen in Weidevenne (eerder overgenomen door Woningcorporatie Rochdale) is inmiddels in een vergevorderd stadium.

Rijsterborch B.V., ook ontwikkelaar van het naastgelegen bouwplan ’t Pakuys aan de Wagenweg, wil zo snel mogelijk beginnen met de sloop van het oude postkantoor. Tegelijk met de grondwerkzaamheden wordt de kadewand  langs de Where gerestaureerd. De verhuur van de woningen start enkele maanden voor afronding van de bouw.

De 89 afgesproken sociale huurwoningen (Pont Neuf) worden gebouwd in Weidevenne omdat dit niet mogelijk is bij de nieuwbouw op het voormalig PostNL terrein. Het project is door Woningcorporatie Rochdale overgenomen van Snippe Profecten B.V. en de bouw is in volle gang. Een jonge woningzoeker die een kijkje komt nemen bij de bouw kan het niet snel genoeg gaan. “Hopelijk ben ik een van de bijna negentig nieuwe bewoners, maar door het telkens doorverkopen van projecten lijkt het wel op Monopoly.” Een andere nieuwsgierige is enthousiast over de entree. “Kijk eens wat een trap, het lijkt wel een showbizz trap, maar dan een maatje groter.”

De appartementen  zijn gegroepeerd rond een semi-open binnentuin met een vijf- en achtlaags gedeelte. De woningen zijn gemiddeld 45 vierkante meter groot en volgens de woningcorporatie bij uitstek geschikt voor jongeren en alleenstaande ouderen. De naam Pont Neuf is afgeleid van de bekende en oudste brug over de Seine in Parijs.

Naar verwachting staan de woningen aan de Wolgalaan begin 2022 op Woningnet.

Packhuys-Wagenweg

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. mary schreef:

    45m2 is een konijnenhok. Daar moet je niet aan denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *