Nieuwe wijksportcoach in Weidevenne

09/05/2022

Per 1 april is Joeri Hamerling bij Spurd begonnen als Wijksportcoach van Weidevenne. Hij kent de wijk gelukkig al goed, want het grootste gedeelte van zijn leven woonde hij in Weidevenne. Joeri: “Ik wil graag met mensen in de wijk gaan kijken hoe we sportieve en recreatieve dingen kunnen organiseren. Ik kreeg bijvoorbeeld  een mailtje van een bewoner over het organiseren van een volleybaltoernooi en dat lijkt me een leuk idee, daar ga ik mee aan de slag.”

De coronaperiode was ook voor Joeri heftig. “Ik heb een hoog risico doordat ik op 17-jarige leeftijd een nier heb gekregen van mijn oma. De afgelopen twee jaar heb ik daarom vanuit huis gewerkt bij bron- en contactonderzoek, maar nu kan ik gelukkig weer naar buiten om dat te doen wat ik het leukste vind; bezig zijn met sport.” Joeri heeft de opleiding HBO sportkunde gedaan, want sport is toch wel echt zijn ding. “Ik voetbal bij FC Purmerend, speel Padel (een combinatie van tennis en squash) en ik ga met  mijn broertje en vader altijd naar de voetbalwedstrijden van FC Volendam.  Dat is al van jongs af aan al zo. Tijdens corona kon dat helaas niet, maar in plaats daarvan speelde ik thuis het voetbalspel FIFA. Sport zit wel in mijn bloed en het bewijst dat je na een ziekte en zelfs met een donornier lekker kan sporten”.

Plezier
Nu alles weer kan, gaat Joeri met heel veel plezier en enthousiasme aan de slag in de wijk. “Ik ben bij Columbuzz in gesprek gegaan met de jeugd om te kijken wat voor ideeën ze hebben. Als bewoners iets willen organiseren met betrekking tot sport, bewegen of gezondheid, hoor ik het graag. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, met veel plezier kan sporten en bewegen.” Plezier moet hierin volgens Joeri echt centraal staan. “Het moet niet als een ‘verplichting’ aanvoelen, want dat is voor veel mensen niet vol te houden op langere termijn. In samenwerking met bewoners en organisaties in de wijk hoop ik hierin veel te kunnen bijdragen voor alle Weidevenners.” 

Weidevenne kan blij zijn met zo’n enthousiaste nieuwe wijksportcoach. Joeri kijkt er in ieder geval naar uit om bewoners, jong en oud, te ontmoeten. Bij vragen/ideeën omtrent sport en bewegen in de wijk of voor andere zaken, waarbij Joeri kan helpen, is hij bereikbaar via j.hamerling@spurd.nl. of telefoonnummer: 06 425 81309.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West en Centrum? Meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.