Nieuwe wijkagent Weidevenne: Bart de Looper

10/12/2021

Bart de Looper

Sinds september dit jaar heeft Weidevenne een nieuwe wijkagent als opvolger voor Ilse Molenaar: Bart de Looper. Samen met Bas Bakker en een collega uit de noodhulp vormen zij een team. Net als in andere wijken spelen ook in Weidevenne problemen met de jeugd, ondermijning en GGZ-problematiek. In Weidevenne, de grootste wijk van Purmerend met momenteel 23.000 bewoners, zijn twee wijkagenten zeker nodig. Als wijkagent werkt Bart samen met jongerenwerkers, de wijkmanager en jeugd-BOA’s. 

Bart werkt sinds 2008 bij de politie en heeft voor het wijkagentschap gekozen omdat hij zich meer wil verdiepen in het politiewerk dat hij doet. “Ik wil dieper kunnen ingaan op een bepaalde zaak, in gesprek gaan met bewoners en dan samen kijken naar de oplossing. Als wijkagent heb je meer tijd om hiermee bezig te zijn en na afloop kan je alles nog eens samen bespreken. Het lijkt me een leuke uitdaging om te kijken hoe ik dit kan gaan vormgeven. De ruime ervaring die collega Bas Bakker in Weidevenne heeft opgedaan is hierbij een mooie aanvulling.” 

Woningsluiting
In een wijk als Weidevenne spelen veel sociale problemen, waar ook de wijkagent mee te maken krijgt. Waar de jeugd zich vroeger bezighield met ‘belletje trekken’ zijn ook deze problemen in deze tijd heel anders. Momenteel is vooral het illegale vuurwerk iets waar stevig op wordt gehandhaafd en ook nog eens zwaar wordt bestraft. Bewoners konden laatst nog ‘genieten’ van zwaar vuurwerk dat in de fietstunnel bij het winkelcentrum werd afgestoken. Voor de komende periode wil Bart iedereen erop wijzen dat het afsteken van illegaal vuurwerk een strafblad kan opleveren. “Vaak is de jeugd zich hier niet van bewust. Ook het doorzoeken van de ouderlijke woning en het door de gemeente sluiten hiervan bij de aanwezigheid van grote hoeveelheden vuurwerk behoort tot de mogelijkheden.”

Zichtbaar
Het politiebureau is onlangs verhuist naar de Baanstee en aan de inrichting wordt nog gewerkt. Bart opereert vanuit daar, meestal per auto, ‘maar als het kan, spring ik lekker op de bike’ zegt Bart. “Niet bij spoed natuurlijk, want het nieuwe politiebureau ligt nou niet echt naast de deur.” Bart: ”Aangifte doen kan aan het nieuwe bureau net als voorheen alleen op afspraak of online. Bewoners kunnen niet direct met een klacht langskomen. Bij spoed of een heterdaad 112 altijd bellen en anders 0900-8844. Ik ben ook te bereiken via het servicecentrum, hier kan men vragen om terug te bellen. Ik probeer zoveel mogelijk zichtbaar te zijn in de wijk en aanspreken mag natuurlijk altijd.”

Zoeken
Dat het nieuwe bureau niet naast de deur ligt klopt, en het is ook niet een twee drie te vinden. Ook voor weidevenner.nl was het even zoeken. De route staat nergens aangegeven met borden, waardoor het zonder TomTom lastig is te vinden tussen de vele bedrijven op de Baanstee. Het juiste adres is Component 96. De dichtstbijzijnde bushalte is best een eindje lopen.   

Het vorige hoofdbureau van Politie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *