Nieuwe wethouder opent nieuwe Dierenartspraktijk Purmerend

27/08/2018

Zaterdag 25 augustus was het feest aan de Kraggeveenstraat. Het grote parkeerterrein was deze keer niet gevuld met auto’s, maar met tenten, hapjes, drankjes, muziek, demonstraties van hondensport, en veel belangstellenden. De benedenverdieping van het pand, waar voorheen WoonCompagnie was gevestigd, is door de firma Winkelaar omgebouwd tot een moderne en ruime dierenartsenpraktijk. Reden voor een feestje en officiële opening door wethouder Paul van Meekeren die dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft. Het was voor Van Meekeren zijn eerste officiële openbare optreden als wethouder en zoals hij zelf in zijn toespraak vertelde, was hij eigenlijk ‘tweede keus’. De uitnodiging was naar de burgemeester gegaan, maar die was helaas verhinderd.

Na de toespraken knipten de wethouder en dierenarts Tessa van Eekeren-Bleeker met een uit de kluiten gewassen schaar het lint door en was de praktijk geopend. Daarna kon iedereen de nieuwe praktijk bezichtigen en gaven dierenartsen en assistentes uitleg. Het was al een poosje bekend dat de praktijk aan de Purmersteenweg plaats moet maken voor woningbouw en uiteindelijk werd ruimte gevonden aan de Kraggeveenstraat. De oppervlakte is nu twee keer zo groot, katten en honden hebben hun eigen afdeling en de praktijk is centraal gelegen met alle vervoer makkelijk te bereiken.

Herinneringstegel
De praktijk werd in 1893 opgericht door J.W.H. Geerlings, rijks-veearts die toezicht hield op het welzijn van de dieren op de veemarkt. Ter herinnering aan zijn werk voor de veemarkt boden zijn collega’s het gemeentebestuur een mooie marmeren herinneringstegel aan, die een plekje kreeg in het veeartsenkantoor (laboratorium) aan de Koemarkt. Toen dat pand begin 2017 werd gesloopt schonk de gemeente de tegel aan de door Geerlings opgerichte veeartsenpraktijk. De tegel werd, vanwege de toen al bekende verhuisplannen, goed opgeborgen en straks, als de verbouwing aan het naastgelegen pand klaar is, aan de muur naast de ingang van de praktijk geplaatst.

Weidevenne
De in 1998 geopende dependance aan de Gangeslaan 80a in Weidevenne blijft gewoon geopend. Telefoon: 0299 47 10 74. Inloopspreekuur: Maandag t/m vrijdag tussen 19:00 – 20:00 uur. U kunt hier zonder afspraak terecht.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *