Nieuwe vissteiger in Weidevenne

26/10/2020

Bloemfontein visplek

Binnenkort kan er ook een hengeltje worden uitgegooid vanaf een vissteiger aan de Bloemfontein. Bewoners van de Bloemfontein en Saint Helenabaai zijn via een bewonersbrief op de hoogte gebracht van het aanleggen van een vissteiger. Begin van dit jaar namen buurtbewoners contact op met de gemeente met de vraag om een vissteiger te realiseren bij de Bloemfontein. Het verzoek is van alle kanten bekeken en daarop is besloten de vraag te honoreren en de steiger aan te leggen.

Om het voor gebruikers makkelijker te maken wordt ook de trap naar de bestaande betonnen steiger aangepast. Er komt een helling met leuningen waardoor ook mindervaliden gebruik kunnen maken van de visplek. In november worden de helling en de vlonder gerealiseerd, echt met tijdelijke leuningen, zodat er meteen gebruik van kan worden gemaakt. De originele leuningen laten nog even op zicht wachten in verband met lange leveringstijden en kunnen in januari 2021 geplaatst worden.

Eerder op weidevenner.nl

‘In april 2019 nam de bewonerscommissie Woonstate W.C.J. Passtoors, vertegenwoordigd door de heer De Wilde, contact op met wijkmanager Michael Lanting met het verzoek of er een vissteiger kon komen naast of bij de binnentuin van de Woonstate. De bewonerscommissie haalde handtekeningen op om na te gaan of hiervoor voldoende draagvlak was en ongeveer veertig bewoners ondersteunden het voorstel. Dinsdag 8 oktober 2019 kwam de wijkmanager persoonlijk het lint doorknippen om daarmee vissteiger ‘Ons visstekkie’ te openen.’

Weidevenner.nl 18-09-2019.

Er kan tijdens de werkzaamheden enige overlast worden veroorzaakt door de machines, maar er wordt uitsluitend overdag gewerkt. Voor vragen of opmerking kan contact worden opgenomen met Niels Konijn, projectmanager, via telefoonnummer 0299-452452 of mail naar wijkinitiatieven@purmerend.nl.
tekening visplek

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *