Nieuwe logo Purmerend en Beemster onthuld

24/03/2021

Voorbijgangers en bewoners van de Beemsterburgwal keken vanmorgen even vreemd op. Een auto afgedekt met een laken, een peloton fotografen en twee burgemeesters officieel met ambtsketen. Na korte speeches van de burgemeesters werd het laken weggetrokken en kon iedereen kennismaken met het logo voor de nieuwe huisstijl van de fusiegemeente Purmerend /Beemster. Beide burgemeesters verklapten dat het niet hun keuze was, maar wel die van de ruim 7000 stemmers op de online logowijzer. Het logo heeft als herkenbaar beeld de kop van een koe.

Vee en producten uit de Beemster werden vroeger al op de markten in Purmerend verhandeld en de koe is voor beide gemeenten herkenbaar. Er is ook een wapenschild in verwerkt dat de gemeenschapszin en het samen één zijn symboliseert. De letters naast het beeldmerk staan op gelijke afstand, net zoals de verkaveling in de Beemsterpolder. De doorlopende blauw- en groene lijnen verbeelden een ketting die staat voor het samengaan en verbinden in de nieuwe gemeente Purmerend. De blauwe en groene kleuren staan voor het land en water in beide gemeenten. Burgemeester Karen Heerschop van de Beemster: ”Het is een fris logo dat heel bruikbaar is, ook als icoon op sociale media. Het komt op het briefpapier, vlaggen en auto’s.

Zo hoort het
Burgemeester Don Bijl is blij dat zoveel mensen gereageerd hebben. “Het is zeker niet zo dat bewoners van Purmerend de doorslag hebben gegeven. Uit onderzoek blijkt dat er evenveel voorkeur was voor dit logo bij de inwoners van zowel de Beemster als Purmerend. Ook al is dit niet mijn persoonlijke keuze, het is de samenleving die beslist. En zo hoort het ook. Dit logo staat voor een nieuwe start die de kwaliteiten van zowel de Beemster als Purmerend met elkaar verbindt.”

Gelukkig hoeft de burgemeestersketting van Purmerend na de fusie niet aangepast te worden. Hier zit het embleem van de Beemster al in verwerkt.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *