Nieuwe locatie en livestream voor afscheidsmusicals

29/05/2021

Wethouder Eveline Tijmstra laat in een memo aan de raad weten dat de afscheidsmusicals voor ongeveer 750 leerlingen van 28 groepen 8 die dit jaar meedoen, vanwege coronabeperkingen dit jaar anders zullen gaan. Door verbouwing van de backstageruimte en het aantreffen van asbest bij de verbouwing is het niet wenselijk om de eindmusicals van de basisscholen daar te laten plaatsvinden. Om de musicals toch te kunnen laten doorgaan is H20 als alternatief gekozen.

Tijmstra: Vanwege de gewenste theaterbeleving, aantal groepen en groepsgroottes, (mogelijke) bezoekerscapaciteit en benodigde voorzieningen vinden de musicals plaats in de Purmaryn en P3. Ondanks de beperkingen omtrent COVID-19 streven we ernaar om de kinderen een geweldige theaterbeleving op het podium te bieden. Dit houdt in dat we voorlopig uitgaan van de mogelijkheid van een live optreden van de kinderen op het podium, maar vooralsnog zonder publiek. Om de musical van de kinderen live te kunnen volgen, verzorgen we vanuit de zalen een livestream voor de (groot)ouders thuis. Zodra de vooruitzichten uitwijzen om weer publiek toe te laten, maken we dit mogelijk binnen de dan geldende voorschriften.”

Uitgeweken
Vanwege de verbouwing en asfaltsanering bij de Purmaryn wordt nu uitgeweken naar een andere geschikte locatie, waar een gelijkwaardige theaterbeleving kan worden geboden, met voldoende podiumruimte en bezoekerscapaciteit en de aanwezigheid van benodigde voorzieningen. Er zijn diverse alternatieven onderzocht en uiteindelijk is H20 (Spinnenkop 2-3) uit de bus gekomen als de meest geschikte locatie.

Tijmstra: “Op deze Purmerendse locatie kunnen we de beoogde theaterbeleving bieden en de 17 groepen op het podium met de benodigde voorzieningen huisvesten. H20 heeft tevens onze voorkeur, omdat het zich eerder heeft bewezen als een lokaal en maatschappelijk betrokken organisatie die zowel de gemeente als het onderwijs vaker van dienst is.”

De eindmusicals van de basisscholen vinden plaats in de periode van 28 juni tot en met 8 juli.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *