Nieuwe Little Free Pantry geopend

13/02/2018

Aan de Limbostraat in Weidevenne is zondag 11 februari opnieuw een Little Free Pantry (openbare provisiekast) geopend. Deze kastjes zijn een initiatief van de stichting SoGood. Het is de bedoeling dat mensen die iets kunnen missen artikelen in het kastje leggen en mensen die iets nodig hebben het er gratis kunnen uithalen. Bijvoorbeeld frisdrank, koekjes, pindakaas, luiers, zeep, potjes saus of conserven. Voorwaarde is dat de artikelen ongebruikt en binnen de houdbaarheidsdatum zijn. Rookwaren en alcoholische dranken zijn niet toegestaan.

Kinderen delen
Ambassadeur en beheerster van het winkeltje, Maaike van der Aar, vertelt: “Ik ben tegen voedselverspilling en ik vindt het een geweldig initiatief om spullen te delen en op deze manier mensen te helpen.“ Leerlingen van de tegenover gelegen scholen lopen elke dag langs het kastje en Maaike zou het geweldig vinden als op school wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om niet te verspillen, maar om te delen. “Wat zou het mooi zijn als kinderen zelf iets komen delen.” Naast levensmiddelen staan er in het kastje ook boeken en (klein) speelgoed. Voorlopig staat het kastje nog even op een paar authentieke veilingkistjes, maar binnenkort hangt het keurig aan een stevige paal.

Meer kastjes
De eerste vijf pantry’s zijn een succes en er wordt nu hard gewerkt aan een vervolg. De kastjes worden gemaakt bij GGZ-werktrainingsproject Grip. Grip is een onderdeel van Reakt en biedt door middel van arbeidsre-integratie mensen met psychische en verslavingsproblemen een perspectief op het realiseren van een zinvolle plek in de samenleving.

Wilt u ook een Little Free Pantry beginnen? Voor meer informatie: René J. Verhoogt. Tel. nr. 06 28 75 39 56. E-mail info@stichtingsogoed.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. Pattinasarany van Leeuwen schreef:

    Hai erg goed initiatief. Ik zou t óók graag willen beginnen.. ik woon in Overwhere. . En ik zie veel moeders purmerend doorkruizen om eten te kunnen ritselen. Op de fiets of brommer. Sommige bijstand gezinnen weten er niet van af en sommige hebben niet eens vervoer of zijn slecht ter been.. Hoe kan ik me aanmelden én wat zijn de voorwaarden? :Mvg shalayla pattinasarany-van Leeuwen

  2. piet jonker schreef:

    Wilt u ook een Little Free Pantry beginnen? Voor meer informatie: René J. Verhoogt. Tel. nr. 06 28 75 39 56. E-mail info@stichtingsogoed.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *