Nieuwe inrichting speelplek Limbostraat

23/07/2022

De leerlingen van de Oecumenische Basisschool  De Marimba in Weidevenne namen contact op met de gemeente over de speelplek tegenover de basisschool aan de Limbostraat. Zij vinden dat er meestal niet genoeg plek is voor alle kinderen die er willen spelen en daarnaast is er regelmatig overlast van hangjongeren. Het verzoek wordt door de gemeente gehonoreerd en de speelplek wordt daarom opnieuw ingericht. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en behoeften van de kinderen.

Er komen op twee plekken in totaal drie extra speeltoestellen.. Om ruimte te maken voor de speeltoestellen moeten de bankjes die er nu staan plaatsmaken. Onder dit artikel het nieuwe ontwerp van de speelplek.
Het ontwerp is in samenwerking met de leerlingen van De Marimba gemaakt. Reageren op het ontwerp kan nog tot 29 juli 2022. Daarna worden de speeltoestellen besteld. Over de datum van plaatsing van de toestellen krijgen omwonenden tijdig bericht.

Voor vragen, suggesties of ideeën kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0299) 452 452, of stuur een mail naar speelplekjes@purmerend.nl.

2 comments

 1. K.Prins schreef:

  Graag toch een bankje op een strategische plek tussen de beide speelplekken zodat (groot)ouders en pleinwachten goed toezicht kunnen houden op beide speelplekken. Zij moeten vaak erg lang blijven staan. Ook handig voor de kinderen die even niet kunnen of willen spelen. Liever geen glijbaan, maar bijv. Een motoriek-en/of palenparcours en/of loop/wiebelbrug. Dit is uitdagender, fantasievoller en kinderen hoeven niet in de rij op elkaar te wachten. Glijbaan is niet praktisch met regenachtig weer en ook niet in de zon omdat het dan te heet wordt.
  Leerkracht de Marimba

 2. Sheel schreef:

  Graag die boomstam verwijderen, is er gevaarlijk

  Op t pleintje een goed voetbalveld met kunstgras aanleggen en die gevaarlijke boomstronk tussen t kunstgras verwijderen.

  Groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.