Nieuwe datum voor Polderroute

21/04/2022

De Uitjes en Vriendengroep Purmerend had voor zondag 3 april een leuke gratis fietstocht geplant, maar vanwege slecht weer werd de tocht afgelast. Er is echter goed nieuws voor de fietsende vrienden, want de Polderroute staat alsnog op het programma. Op zondag 24 april om 10.45 uur is het verzamelen bij station Purmerend Beatrixplein (fietsenstalling Werkom). De Polderroute is ongeveer 30 kilometer lang en deelname is gratis. Onderweg worden meerdere stops gehouden voor een drankje of een hapje en foto’s maken.

De tocht gaat door Neck naar het Oostzanerveld. Dan langs de Coentunnelweg, door de Stationstraat naar ’t Twiske. Door ’t Twiske via de Noorderlaaik naar de Zuiderlaaik om de plas heen naar de Lange Jap en van daaruit door de polder bij Den Ilp weer door het Purmerland richting Purmerend.
Aanmelden kan via de facebook pagina uitjes en vriendengroep Purmerend,
het formulier op de website www.uitjesenvriendengroep.nl,

mail sportieve@uitjesenvriendengroep.nl, telefoon 0610410164, sms en WhatsApp.

De Uitjes en Vriendengroep Purmerend is opgericht door John Elzenaar. Hij wil de groep in de toekomst uitbreiden en/of combineren met wandeltochten door de natuur. Om de groep laagdrempelig is het lidmaatschap gratis. John houd er niet van om alleen te zijn. “Thuis zit je ook maar tegen de muren aan te kijken en als ik ga fietsen voel ik mij een beetje de eenzame fietser. Met de fietstochten wil ik ook verdraagzaamheid uitdragen, waardoor mensen met respect met elkaar omgaan. Het moet vooral gezellig zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.