Nieuwe column: Kim kletst er op los

27/09/2021

In de nieuwe column op Weidevenner.nl vertelt Kim, 34 jaar jong en wonende in Weidevenne, over haar leventje en gebeurtenissen in Purmerend. Ze neemt de lezers mee met een kijkje in haar leven. Wellicht dat veel lezers zich hierin zullen herkennen.  ‘Ik ga nooit weg uit Purmerend!’, riep ik al zodra het idee van het “moedernest” verlaten op de voorgrond kwam. Mijn naam is Kim en nú op de leeftijd van 34 jaar kan ik zeggen dat niets is zoals het in eerste instantie lijkt.

Je kan het namelijk zomaar mis hebben en ik zal de verrassing verklappen; je zal nog verbaasd zijn ook. Ik ben zeker niet te enige, maar ook ik draag deze ervaring mee in mijn rugzak. Na een handjevol ongeschikte kandidaten, kwam ik op mijn 19de mijn jeugdliefde weer tegen. Nou hup zo snel mogelijk die navelstreng doorknippen en hokken met z’n tweeën. Dit is het dan, het moment waarbij niets leek zoals het uiteindelijk zou zijn. Maar ìk zag het gebeuren, ik had hoop en vertrouwen. Toch was het mij al snel duidelijk dat deze relatie functioneerde op disbalans, oftewel ik had nog beter een bosbrand kunnen starten in Australië in de hoop dat ik hem uit kon huilen.

Maar we komen maar op één manier aan ervaring en dat is; vooral foute beslissingen nemen. Mijn moeder riep altijd dat ze de scherven wel zou opruimen. Na 3x terug te zijn verhuisd naar mijn moeder, omdat Prince Charming vond dat het gras groener was aan de overkant, 1x naar een vriendin en zelfs 1x bij Prince Second Chance, vond ik dat het tijd was om met diezelfde Prince Charming een kind te produceren. Ik hoor je denken… Ja dit was zo een beslissing. Niets, maar dan ook niets ging vanzelf in deze relatie. Een huis kopen ging redelijk frauduleus en een kind in elkaar zetten moest ook maar via de gynaecoloog. Een prachtig meisje uiteindelijk op de wereld mogen zetten, misschien ken je der wel. Het is er zo eentje die je af en toe met moederliefde achter een betonnen muur metselt, om vervolgens het beton met je nagels open te krabben omdat je haar zo vreselijk mist.

Na een 11-jarige relatie kwam de verbazing; we gingen scheiden. Dit bracht mij zoveel verrijking. Drie maanden later begon mijn leven compleet opnieuw…

De volgende column is op maandag 8 oktober. Reacties zijn welkom: redactieweidevenner@gmail.com.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

11 comments

 1. Frank schreef:

  Super leuke column!
  Je schrijft super goed Kim, keep ‘m coming!

 2. Denise schreef:

  Leuk Kim! Benieuwd naar meer!!

 3. Jill Kouwenberg schreef:

  Wat schrijf jij leuk! Kan je er geen wekelijkse column van maken ipv twee wekelijkse?

 4. Maline schreef:

  Super leuk geschreven Kim! Kan je niet wekelijks via ook andere kanalen gaan bloggen?! Heel leuk!

 5. Tamara schreef:

  Wat mooi gedaan op naar meer👌

 6. SAM schreef:

  Wat leuk!!! En wat leuk geschreven! Op naar meer!

 7. Bob schreef:

  Leuk Kim! Je houdt het wel spannend voor de volgende column.

 8. Sander schreef:

  Leuk Kimmie, we wachten af 😉

 9. Wim schreef:

  Top gedaan Kim! Dat smaakt naar naar meer. Kom maar door met meer wijsheden..

 10. Thijs Feenstra schreef:

  Ow wauw wat gaaf!!!! Lekker bezig en veel plezier met deze uitdaging……

 11. Lau schreef:

  Leuk geschreven! Succes met de volgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *