Nieuwbouw Post-NL locatie teruggebracht naar acht woonlagen

05/07/2019

Op vrijdagmiddag 5 juli presenteerden de gemeente en projectontwikkelaar Snippe de nieuwe bouwplannen op de plek van het voormalig postkantoor op de hoek Gedempte Where / Hoornselaan. De eerder voorgesteld torenflats zijn ingeruild voor acht woonlagen. De geplande openbare parkeergarage vervalt en in plaats daarvan komen er 65 parkeerplekken voor bewoners met plek voor een zestal deelauto’s en een ruime fietsen- en scooterstalling. Ook een eerder voorgesteld restaurant is gesneuveld vanwege de grote vraag naar woningen.

Het plan bevat de bouw van 137 woningen, waarvan drieëntwintig middelbare koop. Wethouder Eveliene Tijmstra zei blij te zijn met het nieuwe plan: “Het past in het beleid , geen hoogbouw, maar woningen passend in de omgeving met een blik op de toekomst.”

Kop West
Wethouder Thijs Kroese  maakte bekend dat Snippe op Kop West (vakken J en I) 287 woningen gaat bouwen, waaronder 61 middelbare koop en 89 sociale huur.  Volgens de projectontwikkelaar leveren de projecten ‘veel  woningen voor alle doelgroepen, wat aansluit bij de ambitie van de gemeente en Snippe’. Daarnaast geeft Kop West de mogelijkheid om snel te kunnen beginnen met bouwen. In de nieuwe overeenkomst doet Snippe afstand van de plannen op de Schapenmarkt, de koppeling met Post-NL is van tafel, waardoor de gemeente zelf kan ontwikkelen op deze plek.

Hieronder de tekeningen van de toekomstige woningen in Kop West.

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 comments

 1. Adriaan de Koeijer schreef:

  Purmerend heeft een enorm parkeerprobleem in de binnenstad. De wethouder is bang dat de stad dichtslibt. Dan verwacht een eenvoudig burger dat het stadsbestuur wijs omgaat met nieuwe bouwprojecten in de binnenstad, met voldoende parkeerplaatsen dus. Maar nee, noch bij Zijp, noch bij het HSB plan bij het stadhuis en ook niet bij het nieuwe bouwplan op PostNL wordt een parkeergarage gebouwd.
  Waar moeten die honderden bewoners hun auto kwijt? Je zult je auto maar nodig hebben omdat je gehandicapt bent of voor je werk of bedrijf. Gemeentebestuur, let op je zaak en verplicht het bouwen van een parkeergarage onder het PostNL complex. Anders wordt de chaos in de binnenstad nog groter en worden de restaurants en winkels nog meer gedupeerd.

 2. Saskia schreef:

  Doe er meteen een goede parkeergarage onder. Dat helpt het parkeerprobleem en dan blijft het Deen terrein beschikbaar voor andere projecten.

 3. diana.muller schreef:

  Wanneer krijgen wij nou eens mensen die hier aan de knoppen draaien met een hoop meer verstand en niet met hun kop in het zand. Is overigens wel een manier om het aantal inschrijvingen binnen de perken te houden…..

 4. A vdL schreef:

  Prima deze bouwplannen en mooi het probleem van het postkantoor opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *