Niet meer fietsen in het centrum

18/01/2020

Dat er niet altijd gefietst mag worden in het centrum van Purmerend is algemeen bekend, maar wanneer precies wel en niet geeft nog wel eens problemen en regelmatig fietsen of brommen mensen tegen een bekeuring aan. Tot op heden wordt fietsen toegestaan tijdens de laad- en lostijden, maar omdat fietsen in het centrum overlast veroorzaakt, gaat de gemeente het, mede op verzoek van ondernemers, aanpakken. Vanaf woensdag 29 januari is het niet meer toegestaan om in het centrum te fietsen, het gebied is dan geheel voetgangersgebied en alle uitzonderingen voor fietsers die daarop waren, verdwijnen.

Fietsen in het voetgangersgebied kan na 29 januari zo maar € 35,- (plus € 9,- administratiekosten) kosten. Bij appen tijdens het fietsen komt daar nog eens € 95,- euro exclusief administratiekosten bij. Wel komt er een fietsroute tussen de Gedempte Where en Nieuwstraat. In de Kalversteeg, Kop van de Koemarkt en Koestraat mogen fietsers (te gast!) fietsen. Dit geldt echter alleen voor fietsers, want snorfietsen en brommers zijn daar niet toegestaan.

Het voorstel heeft van 22 januari tot en met 5 maart 2019 ter inzage gelegen in het gemeentehuis en aangegeven zorgen zijn meegenomen in de besluitvorming. Bij aantoonbare medische noodzaak kan een ontheffing van het fietsverbod worden aangevraagd bij de gemeente.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

 1. P.A.van Zelst schreef:

  Lekker dan, ik ben postbode en kan niet met 25 kg post op m’n arm gaan lopen.
  Ik ben om goed te kunnen werken van een fiets afhankelijk in het centrum.
  Of zijn er toch nog uitzonderingen?

  1. Ruben Masker schreef:

   Fietsen waar het mag, fiets aan de hand waar er niet gefietst mag worden

 2. Claudia schreef:

  He he eindelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *