New York Marathon voor KiKa

18/10/2011

De ‘RotaryRunners’ na hun Marktstad trainingsloop in september jl. Van links naar rechts: Maarten Tieman, Bart Tishauser, René Winkelaar, Kees Oudewortel, Gerrit Spekman. Foto: Han Giskes.

Weidevenner Maarten Tieman (57) traint zich sinds november vorig jaar in het zweet om op 6 november a.s. de New York City Marathon te volbrengen. Samen met 4 loopmaten van de Rotaryclub Purmerend heeft hij zich gecommitteerd aan KiKa om zich voor een bedrag van minimaal 5.000 euro te laten sponsoren en met totaal 135 KiKa runners uit Nederland zal hij deze ultieme marathon in The Big Apple gaan lopen.

Na een carrière in het honkbal en softbal heeft hij de conditie altijd op peil gehouden met (onregelmatig) hardlopen, skeeleren en werd de golfsport ook een nieuwe passie voor de eigenaar van drukkerij Keizer en van Straten in Edam. Een jaar geleden ontstond spontaan het idee om met een loopteam geld te vergaren voor KiKa, kinderen kankervrij, en sloten deze ‘rotaryrunners’ zich aan bij het KiKa initiatief, de organisatie die zich inzet om de genezingkans bij kinderen met kanker te verhogen naar 95%. En daar is veel geld voor nodig want dat kan!

Inmiddels staat de sponsorteller van de 135 lopers op een bedrag van bijna 900.000 euro. Een prachtig bedrag maar… men had ingezet voor 1 miljoen en de verwachting is dat dat streefbedrag alsnog gehaald gaat worden. De lopers komen uit het hele land en hebben diverse gezamenlijke trainingen en recreatielopen achter de rug waarmee een enorme teamspirit is ontstaan. Samen met vele honderden andere lange afstandlopers -die ook veelal voor goede doelen lopen-  vliegt het KiKa ‘squadron’ op donderdag 3 november naar JFKennedy Airport. Daar komen lopers vanuit de hele wereld tezamen en verdelen zij zich vervolgens over de vele hotels om zich in rust voor te bereiden op de marathon van zondag 6 november.

Het Purmerendse team is er klaar voor. Draagt u KiKa een warm hart toe en wilt u uw wijkgenoot Maarten Tieman sponsoren? Uw bijdrage komt 100% bij KiKa terecht. Kijk op de website www.runforkika.nl of direct naar de rechtstreekse pagina (weblog):  http://www.runforkika.nl/NewYork/PersonalPage.aspx?personId=14. (U ontvangt een digitale factuur).

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *