Nederland Breit in Keramiek

13/08/2018

In het Purmerends Museum loopt van 31 augustus 2018 tot en met 24 februari 2019 de expositie Nederland Breit in Keramiek. De tentoonstelling toont op een creatieve manier raakvlakken van twee oude ambachten; plateel bakken en breien. Aanleiding voor de tentoonstelling is het kunsthistorisch onderzoek van textielkunstenares Constance Willems (Den Haag, 1953) naar afbeeldingen van breien in de Nederlandse kunst, die zij vervolgens toepast in haar eigen werk. Haar gebreide objecten zijn onder meer gebaseerd op een afbeelding zelf (straatje van Vermeer), op kleuren (Delfts Blauw), op herkomst (Marken), oude patronen (kleding van poppen) of details (steekmouwen en kraag op een tableau van de jonge koningin Wilhelmina).Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de Facebook-pagina van Constance Willems die in de afgelopen jaren een unieke collectie foto’s van historische afbeeldingen van het breien online zette.

In de tentoonstelling zijn tegels, tegelplaten, tableaus en plastieken te zien met het thema breien uit eind 19e-begin 20e eeuw. Modern keramisch breiwerk van Marie-Christine Berk vorm een prachtige hedendaagse aanvulling. Een deel van de expositie Nederland Breit in Keramiek was eerder te zien in Museum Goedewaagen te Nieuw Buinen.

Museumwinkel
Om de hoek bij het museum (Peperstraat 35) vindt u de pas geopende museumwinkel/ VVV informatiepunt. Zeer beslist een bezoekje waard, want naast allerlei informatie, kaarten en informatie zijn er ook speciale Purmerendse artikelen te koop. Leuk als cadeautje.

Steun het museum
U kunt het Purmerends Museum steunen door donateur te worden. U bent al donateur vanaf € 15.00 per jaar. Met uw steun kan de collectie worden uitgebreid met aankopen en kunnen restauraties worden uitgevoerd. Aan het einde van ieder jaar sturen wij u een overzicht van de activiteiten. U heeft als tegenprestatie een kalenderjaar lang gratis toegang tot het museum met twee personen en natuurlijk ontvangt u uitnodigingen voor openingen van exposities en bijzondere activiteiten.
Donateur worden is heel eenvoudig. Maak € 15,00 (een hoger bedrag mag uiteraard ook) op rekeningnummer NL66 RABO 0160309700 van de Stichting Purmerends Museum onder vermelding van Nieuwe Donateur. Zodra de donatie is ontvangen, sturen wij u uw donateurspas toe. De donateurspas is een kalenderjaar geldig. Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken (zie ook www.belastingdienst.nl). Lees verder onder verantwoording van de ANBI.

Schenken of nalaten
Mocht u het Purmerends Museum of het Purmerends erfgoed een warm hart toedragen, dan kunt u op persoonlijke titel een bedrag schenken of nalaten.
De Stichting Purmerends Museum is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en kan gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij ervenschenken en giften.

Informatie
Neem voor meer informatie contact op via: info@purmerendsmuseum.nl of telefoon 0299-472718. Het bestuur zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *