Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen

27/05/2021

Na het succes van vorig jaar organiseert Spurd op vrijdagochtend 4 juni de Nationale Balkon Beweegdag. Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds met gratis toegankelijke beweeglessen voor ouderen op één locatie in Purmerend en één locatie in Beemster. Het coronaproof balkonfeest is voor iedereen vanaf zestig jaar een gezellige en positieve beweegactiviteit. De herkenbare muziek naast het enthousiasme van de docente maakt het bewegen tot een feest op het balkon, de galerij of in de gemeenschappelijke tuin.

Aan de gratis lessen van ongeveer een half uur kunnen bewoners van de wooncomplexen coronaproof meedoen op het eigen balkon of de galerij. Ouderen die daar niet wonen kunnen meedoen in de gemeenschappelijke tuin of op een galerij. De Nationale Balkon Beweegdag is in Purmerend om 10.45 uur achter het stadhuis op de locatie Plataanstate en in Zuidoostbeemster om 11.30 uur op de locatie Zuiderhof. De deelnemers maken gratis kennis met balkonbewegen en een zangeres zorgt voor muzikale ondersteuning.  

Meedoen
Iedereen vanaf ongeveer zestig jaar kan meedoen op een van de twee locaties. Wat iemand kan – met of zonder loophulpmiddel – bepaalt hoe de deelnemer meedoet aan de beweegoefeningen, ieder doet mee op eigen niveau.  Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden voor 4 juni noodzakelijk. Dat kan door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur te bellen met 0299 418 100 of een e-mail sturen naar info@spurd.nl. 

Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds bundelt vrijdagochtend 4 juni met de Nationale Balkon Beweegdag voor de tweede keer in het land beweegactiviteiten voor ouderen. Daarmee wil de organisatie zoveel mogelijk ouderen op één dag in beweging krijgen. Sport is een middel voor sociale verbinding en heeft positieve invloed op eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *