Muziekschool Waterland zoekt nachtegaaltjes

12/01/2016

Paul Ridderhof 18apr15 (2048)Kinderkoor De Kickers van Muziekschool Waterland behoort tot de top als het gaat om zingende kinderen. Het koor wordt vaak gevraagd om op te treden, tot in het Muziektheater in Amsterdam en filmmuseum Eye aan toe. Het koor treedt ook op festivals in binnen- en buitenland op. Je komt niet zomaar bij het kinderkoor. Als je wilt weten of het iets voor je is, dan kan je je inschrijven bij de aspirant-Kickers.

Als aspirant-Kicker heb je om 17.00 uur eerst een half uur les in een klasje waar je stemvorming, notenlezen en repertoire leert. Daarna doe je een halve repetitie van De Kickers mee tot de pauze om 18.15 uur. Eerst alleen op maandag, later ook op donderdag, want het koor repeteert twee keer per week. Aan het begin en eind van de cursus luisteren de dirigent van De Kickers en de docente van de aspirantenklas naar je stem en vertellen je hoe je verder kunt met zingen. Deze cursus is voor kinderen tussen 8 en 13 jaar.

matthaus passion 1

Koorproject Matthäus

Ook heeft de muziekschool een project voor kinderen over de beroemde Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach. Voor wie de Matthäus Passion nog niet kent: denk aan “The Passion”, maar dan klassiek. In dit project leer je een aantal stukken uit de Matthäus zingen. Je mag ook samen met de kinderen van selectiekoor De Kickers oefenen en naar de generale repetitie op 11 maart in Enkhuizen. Op deze manier maak je op een leuke manier kennis met een beroemde compositie uit de muziekgeschiedenis, leer je zingen en maak je kennis met het top-kinderkoor De Kickers. Deze cursus is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie

Meer (praktische) informatie over Aspirant De Kickers en koorproject Matthäus staat op de website van Muziekschool Waterland. Beide cursussen beginnen op 18 januari.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *