Miniview Oude begraafplaats

06/09/2019

Op zaterdag 14 september is de jaarlijkse Open Monumentendag 2019. Zoals ieder jaar neemt de Oude begraafplaats weer deel aan dit evenement. De poort aan deNieuwstraat is van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Jan Kramer, Alex Vallentgoed en vrijwilligers heten u van harte welkom en vertellen alles over dit oude kerkhof. Om 11.00 uur start de rondleiding. De begraafplaats wordt geheel gerestaureerd en u kunt de vorderingen op uw gemak bekijken en/of een rondleiding van ongeveer anderhalf uur volgen. Daarnaast is er een kraam met informatie over bijvoorbeeld het ontstaan, de vrijwilligers, de stichting, het adopteren van een graf, sponsoren en de ruim 1800 bewoners.

Al ruim 450 monumenten zijn de afgelopen 17 jaar opgeknapt, waaronder het graf van Cornelis de Jong, een vermogende boer die woonde in Purmerend. Het graf is recentelijk professioneel gerestaureerd en door de vrijwilligers in oude staat geschilderd. Bij een wandeling over het kerkhof zijn veel bekende namen op de grafstenen te ontdekken en ook een klein gedeelte met aandoenlijke stenen op kindergrafjes.

Miniviews
De redactie van weidevenner.nl ging alvast een kijkje nemen op deze mooie en rustige plek in het centrum van Purmerend en sprak met Alex Vallentgoed, Paula Bakker en Jan Kramer. Zij vertellen over hun passie voor deze begraafplaats.
Ook buiten de Open Monumentendagen is dit historisch kerkhof veelvuldig open en vrij toegankelijk. Er zijn regelmatig rondleidingen, maar op verzoek worden speciale rondleidingen en lezingen gegeven.

Voor meer informatie: www.oudebegraafplaatspurmerend.nl.

Klik op de foto’s voor het afspelen van de miniviews.

Alex Vallentgoed

Jan Kramer

Paula Bakker

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *