Miniview met Moncef Beekhof

09/08/2020

klik op de foto om het miniview te bekijken

Op weidevenner.nl is bij de zomerprijsvraag gratis toegang tot het Purmerends Museum voor het hele gezin te winnen. Tijd voor een praatje met directeur Moncef Beekhof. Lekker in het zonnetje op de bank voor het museum horen we dat het museum ook te maken heeft met de corona perikelen, ‘maar we slaan ons er eigenlijk redelijk doorheen’ zegt Beekhof. ‘Natuurlijk zien we minder bezoekers, maar we hebben alles bij elkaar niet echt reden tot klagen. Inmiddels zijn de regels wat versoepeld en mogen bezoekers weer genieten van de mooie dingen die in het museum te zien zijn. Er zijn nog wel enige restricties, de voorgeschreven regels moeten in acht worden genomen, maar niets staat een bezoek meer in de weg. 

Beekhof legt uit hoe het museum zich overeind heeft weten te houden en wat de plannen zijn voor de toekomst. Onder andere proberen om meer Purmerenders te interesseren voor het museum. Veel inwoners lopen geregeld langs, maar komen (nog) niet binnen. Ook wordt nagedacht over vernieuwen, want, stelt Beekhof, ‘je moet niet in het oude blijven hangen’. Een voorbeeld van vernieuwing is de samenwerking met het Kunstcollectief dat iedere maand een kunstwerk presenteert in de etalage van de museumwinkel.

Lies Reurekas bij haar schilderij in de etalage

Samenwerking
Na het gesprek haast Moncef zich naar de museumwinkel om samen met Mark de Vries, voorzitter van het Kunstcollectief Purmerend, het eerste kunstwerk te ‘onthullen’. Het is een schilderij van Lies Reurekas, die uitleg geeft over haar werkwijze. Moncef Beekhof en Mark de Vries laten beiden weten blij te zijn met de samenwerking en hopen op een succesvolle toekomst. 

Wilt u ook kans maken op een toegangskaart voor het hele gezin? Kijk dan hier voor de voorwaarden. Klik op deze link om het miniview te bekijken.

Mark de Vries van het kunstcollectief Purmerend

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *