Miniview ‘En dan gaan we naar de speeltuin…’

10/08/2021

Klik op de foto om het miniview te bekijken.

Op 20 maart 2013 opent burgemeester Don Bijl De Speelkraam in het Leeghwaterpark. Vanaf het begin wordt de speeltuin drukbezocht en dankzij een aantal vrijwilligers die traantjes drogen, troosten, pleister plakken, ouders zoeken, kinderen begeleiden op de (aangepaste) speeltoestellen, eten en drinken verkopen, schoonmaken en repareren, kan de jeugd veilig en met plezier spelen. Enkele trouwe medewerkers nemen binnenkort afscheid en voor hen worden nieuwe vrijwilligers gezocht. In het miniview vertelt Secretaris Yvonne Moes hoe het zit.

Al sinds 2006 wordt er gewerkt aan de realisatie van een grote speeltuin in Purmerend. Het begint met een projectsubsidie voor een projectplan om een betaalbare speeltuin te ontwikkelen en na een eerste mislukte poging weet een nieuw bestuur dankzij subsidies, fondsen en medewerking van de gemeente alsnog een speeltuin te realiseren. Op woensdag 14 maart 2012 planten wethouder Mona Keizer en (kleine) Maud de eerste boom voor het groenplan van de speeltuin.

Eerste boom Maud en Mona

Trots
Na een proefjaar volgt de officiële opening en burgemeester Don Bijl spreekt in zijn openingstoespraak over ‘een speeltuin zoals een speeltuin behoort te zijn. Waar kinderen de mogelijkheid hebben van alles te doen. Op het resultaat mogen jullie trots zijn, heel Purmerend mag trots zijn’. Na het doorprikken van ballonnen stromen de kinderen naar binnen en zes maanden later wordt de 12.500ste bezoeker welkom geheten.

Feest
De Speelkraam bestaat bijna tien jaar en is met z’n tijd meegegaan. Speeltoestellen en sanitaire voorzieningen zijn aangepast, er is meer groen en er zijn leuke activiteiten. Bijvoorbeeld paaseieren zoeken, magic kindershow, Halloween feest, Cool beauty Moederdag en de mogelijkheid om een verjaardagsfeestje te vieren. Het gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf en om alles in goede banen te leiden zijn vrijwilligers nodig. Yvonne Moes: “Als vrijwilliger de glunderende koppies van spelende kinderen zien is onbetaalbaar.” 

Heeft u een paar uurtjes tijd, neem dan contact op met Yvonne via  info@speelkraam.nl.
Informatie over de Speelkraam via de website speelkraam.nl en facebook.

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *