Gefronste wenkbrauwen over fietspad Hoornsebrug

08/09/2020

Commissielid Mark Intres heeft namens de fractie van D66 technische vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de Hoornsebrug. Bij de renovatie van de brug is de indeling van het wegdek veranderd en zijn ook de fietspaden aangepast. Volgens De Fietsersbond is het fietspad langs het brugwachtershuisje veilig, maar is de oostzijde (kant van oude postkantoor) gevaarlijk voor fietsers, waaronder vele scholieren van het voortgezet onderwijs die dagelijks gebruik maken van de fietspaden. De Fietsersbond heeft nu aan de bel getrokken en D66 ‘fronst de wenkbrauwen bij deze noodkreet’.

De Fietsersbond maakt zich met name zorgen over de opstaande randen die het fietspad scheiden van de rijweg, omdat hierdoor fietsers gemakkelijk kunnen vallen. Daarnaast is er sprake van een voor fietsers ongewenste optische versmalling. Volgens De Fietsersbond is ook de politie van mening dat de opstaande randen voor onveiligheid kunnen zorgen en is de bond gevraagd de situatie te bekijken. De mening van De Fietsersbond is duidelijk: “Het is een wonder dat deze situatie nog niet tot ongevallen heeft geleid.” De Fietsersbond heeft het probleem al meermalen aan de orde gesteld en met het stellen van een aantal technische vragen hoopt Intres (Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer) Mmeer duidelijkheid te krijgen over de situatie.

Vervelend
Op vragen van de weidevenner.nl aan enige scholieren of zij de opstaande randen ook als optische versmalling en gevaarlijk ervaren werd ontkennend geantwoord.  “Wij vinden het wel vervelend dat we aan de andere kant bij het stoplicht (bij de Febo) niet allemaal tegelijk door het groene licht kunnen oversteken. Soms moet je twee keer wachten”

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *