Met de fluisterboot door het Ilperveld

20/09/2019

De zomer is weer voorbij. Veel vogels maken zich op om te vertrekken naar het zonnige zuiden of zijn al onderweg. In het waterrijke Ilperveld zijn ze druk bezig met eten zoeken om zo hun voorraad vet aan te vullen als brandstof voor de aankomende lange tocht. Het Ilperveld zit vol met deze vertrekkende vogels en het is er rond deze tijd een drukte van belang. Op zondag 22 september is het mogelijk om met de fluisterboot van Landschap Noord-Holland door het prachtige Ilperveld te varen en zo de vogels van heel dichtbij te zien.

Ook in het najaar zijn er in Ilperveld veel doortrekkende vogels te zien, en soms ook exoten, dwaalgasten uit andere streken. De gids vertelt hier tijdens de vaartocht uitgebreid over. Daarnaast geeft de gids informatie over planten, zoals paddenstoelen en zwammen, en insecten.

Tips van de boswachter
De excursieboot komt heel dichtbij de vogels, maar heeft u een verrekijker, neem die dan mee. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn, maar goed ingepakt is het volop genieten van het Ilperveld.  Kinderen zijn van harte welkom en op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als u met een rolstoel mee wilt.

In het bezoekerscentrum van het Ilperveld wordt koffie, thee, fris, gevulde koek en ijsjes verkocht (alleen tijdens excursis en als er bootverhuur is).

Data:
Zondag 22 september 2019 – 13.30 tot 15.30 uur.
Zondag 29 september 2019 – 13.30 tot 15.30 uur.

Kosten:
Volwassenen € 15.00, kinderen € 10.00. Donateurs betalen € 10.00 en kinderen van donateurs € 7.50
Gratis parkeren bij het vertrekpunt parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32 in Landsmeer. Reserveren via www.gaatumee.nl 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *