MarktstadRun loopt als een trein

10/09/2018

Zondag 9 september waren de Koemarkt en Plantsoengracht het domein van sportieve hardlopers. Een record aantal deelnemers, jong en oud, hadden zich ingeschreven voor de achtste editie van de MarktstadRun. De jongste deelnemers liepen 1 Engelse mijl (ruim anderhalve kilometer) en oudere lopers gingen op pad voor 2-4,5-8 Engelse mijl of maar liefst een halve marathon. De halve marathon bij de mannen werd gewonnen door Menno Merlijn in een tijd van 1 uur, 22 minuten en 27 seconden. Tweede en derde werden Marck de Haan en Ruben Ruigendijk. De prijs voor snelste vrouw op de halve marathon was een prooi voor Annemiek Bot in een tijd van 1 uur, 39 minuten en 10 seconden. Tweede en derde werden Bernadette Lohmann en Annemieke Swaanenvelt.

De start was deze keer verplaatst naar de Plantsoenstraat, waardoor het verkeer over het Looiersplein geen last had van de lopers. Wethouder Mario Hegger (Sport) liet zien dat hij het schieten als oud-politieman nog niet is verleerd, want ondanks de luide knal werd niemand geraakt en bleek na het optrekken van de kruitdampen dat alle lopers veilig waren vertrokken. Vanwege de perfecte organisatie, sponsors en inzet van veel vrijwilligers werd het een waar feest voor de vele sportievelingen en toeschouwers. Er waren extra toiletten bij de start, de lopers konden tassen en andere bagage in bewaring geven, onwillige spieren werden weer heerlijk gemasseerd, een grootgrutter zorgde voor fruithapjes en het weer was uitzonderlijk.

Er kan er altijd maar één de winnaar zijn, maar vrijwel alle lopers verbeterden deze dag, mede door het mooie weer, de eigen recordtijden en zo voelde iedereen zich winnaar. Lopers die voor de eerste keer meededen waren enthousiast en vroegen nu al waar ze zich konden inschrijven voor volgend jaar.

Uitslagen zijn te vinden op: https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-43504. Kijk voor foto’s naar het webalbum

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *