Mantelzorgcompliment 2022 aanvragen

08/04/2022

Met het mantelzorgcompliment toont de gemeente haar waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Inwoners van Purmerend kunnen het compliment aanvragen. Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld de zorg al langer dan drie maanden structureel en voor meer dan vier uur per week worden aangeboden. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen dat de gemeente binnenkrijgt en maximaal € 100,00.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevend persoon uit hun omgeving. Bijvoorbeeld de partner, ouder of kind, een ander familielid, vriend of kennis.

Aanvragen kan tot en met 31 december 2022 via het Loket Wmo. Het loket is te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 – 15.00 uur en op vrijdag van 09.00 -12.00 uur. Telefoonnummer 0299-452555. Mensen die vorig jaar een compliment hebben ontvangen en waar niets is veranderd in de situatie hoeven dit jaar geen nieuwe aanvraag te doen. Zij ontvangen een brief van de gemeente. Bewoners van Beemster die vorig jaar een compliment van WelzijnWonen Plus ontvingen, worden verzocht dit jaar de aanvraag te doen bij gemeente Purmerend.

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Bent u afhankelijk van zorg en hulp van familie of vrienden die niet bij u in de buurt wonen? Dan kunt u voor deze mantelzorger(s) een parkeervergunning aanvragen.

Voorwaarden

U woont en staat ingeschreven in een parkeervergunninggebied, in welk gebied u woont bekijkt u op deze overzichtskaart.

De persoon die mantelzorg verleent moet als mantelzorger geregistreerd staan bij het Loket Wmo van de gemeente Purmerend.

De mantelzorger is afhankelijk van een auto om bij u te kunnen komen.

Stuur uw aanvraag per e-mail naar parkeren@purmerend.nl. De mantelzorgvergunning (bonnenboekje voor mantelzorgers) kost € 10,20 per boekje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.