Mag ik straks ook weer meedoen?

03/07/2020

Als gevolg van de coronacrisis hebben steeds meer gezinnen te maken met geldzorgen. Kinderen en jongeren die voor de crisis wekelijks naar een sport- of cultuuractiviteit gingen, staan wellicht volgend seizoen aan de zijlijn. Simpelweg omdat ouders het lesgeld of de contributie niet meer kunnen betalen. Kinderen mogen hier niet de dupe van worden. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en het Jeugdfonds Sport& Cultuur Noord-Holland kan daarbij helpen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland  betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld voor sport en/of cultuur zoals voetbal, dansen, judo of muziek. Met de campagne Magikweermeedoen.nl wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur gezinnen laten weten dat ze er voor de kinderen en jongeren zijn. Ruim 272.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Dat zijn maar liefst twee kinderen per schoolklas en dit aantal zal door de crisis zeker nog stijgen. Leerkrachten, buurtsportcoaches, schuldhulpverleners en andere professionals kunnen een aanvraag voor een gezin doen.

Overleg
De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. De intermediair doet, in overleg met de ouders, een aanvraag, hoort vaak binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat dit weten aan de ouders. Na goedkeuring kan het kind aangemeld worden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar het kind op les wil. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Ouders ontvangen zelf geen geld. Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

In de buurt
Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt.
Er kan ook een aanvraag worden gedaan voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagsbox. Ga daarvoor naar samenvoorallekinderen.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *