Lokaal Compliment voor Petra van Schie van Stichting Roze en Regenboog

14/12/2018

Vrijdag 14 december kreeg Petra van Schie, vrijwilliger van Stichting Roze en Regenboog, het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Paul van Meekeren voor het project ‘In&Out’. Deze jaarlijks terugkerende prijs van duizend euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving. Dit jaar was de gemeente op zoek naar vrijwilligers die zich inzetten voor jonge kinderen onder de 18 jaar. In&out is onderdeel van de stichting Roze en Regenboog Purmerend die zich inzet voor lesbiennes, homoseksuelen, Biseksuelen, transgenders, maar ook voor heteroseksuelen.

Petra van Schie zet zich al jaren in voor stichting ReR en organiseert onder andere voorlichting op scholen. Zij vertelt haar verhaal aan verschillende klassen in het voortgezet onderwijs en organiseert de maandelijkse jongerenactiviteit In&Out in jongerencentrum Com-ic. De jury was vooral onder de indruk van de inzet van Petra: “Zij zorgt ervoor dat jongeren een plek hebben om elkaar te ontmoeten. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en waar een luisterend oor aanwezig is om naar hun verhalen te luisteren. Dit doet zij met hart en ziel.”

Extra prijs voor kledingbank
De extra prijs van vijfhonderd euro van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar de Kledingbank. De initiatiefneemster, Chantal van Elsland, begon de Kledingbank vanuit haar huis, maar vorig jaar kregen ze een plek in wijkplein Weidevenne. Ze helpen iedereen en zo ook ouders met kinderen aan kleding. “Dat doen zij niet alleen”, vermeldt de jury: “Je komt binnen en er is een kop koffie en een goed gesprek mogelijk. Alles is bespreekbaar: als er luiers, een babykamer of andere zaken nodig zijn, doen ze een oproep op Facebook.”

Activiteiten voor kinderen
De gemeente Purmerend was dit jaar op zoek naar vrijwilligersactiviteiten die zich richten op jonge kinderen tot 18 jaar en dat leverde maar liefst zestig aanmeldingen op. Alle andere acht genomineerden kregen 250 euro voor hun activiteit en vijf vrijkaartjes per organisatie voor de ijsbaan op de Koemarkt tijdens het evenement Winters Purmerend. De jury bestond uit wethouders Harry Rotgans en Paul van Meekeren en Rob de Neve en Erika Hes van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland.

Petra van Schie was erg blij en verrast met deze prijs, ” ik vind het geweldig dat mijn vrijwilligerswerk op deze manier gezien en gewaardeerd wordt, het geld zal zeker goed besteed worden!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *