´Locatieverbod` achter obs Koempoelan

20/11/2013

Geen voetballen meer na 22.00 uur.

Al langere tijd ontvangt de gemeente meldingen van jeugdoverlast achter basisschool de Koempoelan aan de Gangeslaan, die met name in de late avonduren en ’s nachts moeilijk aan te pakken zijn. Als er een melding is ontvangen – en de politie of team Buurttoezicht (TBT) komt ter plaatse – dan is het voor hen moeilijk te bewijzen wie de dader is. Hierdoor kunnen ze de veroorzakers vaak niet persoonlijk aanspreken.

Aanpak jeugdoverlast

Ondanks eerdere maatregelen om de overlast aan te pakken, ontvangt de gemeente nog steeds klachten. Uiteraard heel vervelend, want dat betekent dat het probleem nog niet is opgelost. Dit is besproken in het jeugdnetwerkoverleg (JNO) en gezamenlijk is besloten het gebied achter de Koempoelan aan te wijzen voor een ‘locatieverbod’.

Wat houdt een locatieverbod in?

Het is verboden om tussen 22.00 en 07.00 uur achter de Koempoelan aanwezig te zijn. Iedereen die zich daar tussen die tijden toch bevindt, is strafbaar. Niemand mag daar zitten, hangen, staan of lopen. Uiteraard zijn er uitzonderingen voor de hulpdiensten (zoals politie, brandweer en ambulance). Mocht iemand zich tóch op dat tijdstip op deze plek bevinden, dan beslist de politie of er bekeurd wordt.

Passende oplossing

De gemeente is zich ervan bewust dat het kan overkomen als een vrij heftige maatregel. Gelet op de problemen en de eerdere oplossingen die helaas niet hebben geholpen, zien zij  geen andere mogelijkheid. Het doel is dat er ook ’s avonds en ’s nachts rust is in de buurt. Hopenlijk biedt deze maatregel een passende oplossing.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met wijkmanager Edwin Färber, via telefoonnummer (0299) 452 452.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. Kevin schreef:

    Dus hier je hond uitlaten op deze tijden, riskeer je een boete.

  2. Rachid Uznur schreef:

    Een paar jaar geleden was er ook zo’n bord. Heeft niets geholpen. Als de politie kwam was er geen bord te bekennen. Was het gewoon weggehaald. En anders gaan we toch gewoon ergens ander chillen. Hebben ze daar weer last. Dat vertelden een paar andere gasten aan mij.r

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *