Lintje voor beheerders Oude Begraafplaats

26/04/2021

Alex Vallentgoed (links) en Jan Kramer

Nietsvermoedend gaat Jan Kramer maandagochtend samen met echtgenote richting Purmaryn voor een opname van de Purmerendse illusionist David Nathan. David had meegedaan aan Amerika got talent, maar was helaas niet doorgegaan. Voor een nieuwe poging voor een andere show  moet een opname worden gemaakt in de Purmaryn en Jan en echtgenote zijn uitgenodigd als publiek. Alex is net terug van een vakantie en wordt door zijn echtgenote overgehaald om via afspraak nieuwe kleding te kopen in de binnenstad, maar staat even later ook onverwacht in de foyer van de Purmaryn, waar ze worden verwelkomd door familie en collega’s.

Even later staat Alex en daarna Jan, nog steeds in verwarring, oog in oog met de burgemeester en worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun vele werk en enthousiasme bij het onderhouden en in stand houden van de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat. Zij verzorgen, samen met vrijwilligers, al twintig jaar dit unieke stukje Purmerend.

Mooie beloning

Alex Vallentgoed blij met lintje

Jan was is verrast en blij. “Ik ben wel misleid, maar vind het erg eervol dat ik deze onderscheiding heb gekregen. Twintig jaar noeste arbeid op de oude begraafplaats heeft zijn vruchten afgeworpen en dan is dit een mooie beloning. Ik ben er heel blij mee.” Alex: “Hartstikke blij en trots natuurlijk, maar ik voel vooral nederigheid. We worden beloond voor iets dat we leuk vinden om te doen. Wie zijn wij dat we dan van de koning een onderscheiding krijgen?

Ander gedecoreerden zijn: de heer E. Ruis, Prof. dr. Ir. W.A. Dreschler, mevrouw F. Gerritsen-Notten, mevrouw E. Linger-van Waarden en mevrouw M. C. Molenaar.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. René van Marle schreef:

    Helemaal mee eens en ik hoop dat ze nog lang actief blijven op de oude begraafplaats aan de Nieuwstraat. Want hier is de geschiedenis van Purmerend zichtbaar.

    René van Marle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *