Lifescience in het Beusebos, super leuk

24/04/2015

Sydney experienceMet de auto via de Laan der Continenten, op de fiets, of gewoon lopend via kwadrant Europa, ligt het wilde stukje natuur het Beusebos. De toegang van het Beusebos is een zandpad dat aan Oude Provinciale weg, tegenover de Plaatwalserij ligt.

Sydney van de Meer, leerling van de eerste klas van het Da Vinci College, zet zich in voor het behoud van het Beusebos, dat op de nominatie staat voor commerciële bebouwing. Hij stelde op school voor om een biologieles te wijden aan het Beusebos. Het werd uiteindelijk een Life Scienceles, een keuzevak op de dinsdagmiddag. Sydney mocht de les naar eigen idee invullen.

Schat zoeken
Iedereen is gearriveerd, twee gemeenteraadsleden van Leefbaar Purmerend, een groep van ongeveer 30 jongens en meisjes, een aantal docenten en Eric Kooijman van de actiegroep “Red het Beusebos.”

Organisator Sydney heeft zich goed voorbereid en het weer werkt mee; het is een prachtige zonnige middag. Na een welkomstwoordje van Sydney gaat de groep in het bos op zoek naar een “schat” . Verder is er een wedstrijd “Opruimen van zwerfvuil”. Gewapend met afvalgrijpers, geleend bij de gemeente, en vuilniszakken gaan de scholieren het bos in. De winnaar is degene die het meeste zwerfvuil meebrengt.

Behoud Beusebos
Tussen de activiteiten door vertelt Arie-Wim Boer van Leefbaar Purmerend, een partij die vóór het behoud van het Beusebos is, de leerlingen hoe het in de gemeenteraad werkt met ingebrachte voorstellen en wat de stand van zaken is van het Beusebos: “Er is nog geen definitief plan voor de bestemming van het bos, wel zijn er gegadigden. De partijen die vóór behoud van het Beusebos zijn, zoals Leefbaar Purmerend, hebben jammer genoeg geen meerderheid in de gemeenteraad.”

Sydney na afloop van de les: “Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer in het Beusebos, De les is zeer geslaagd. Bij de wedstrijd zwerfvuil zijn er maar liefst zeven zakken vuil opgehaald.” De leerlingen vonden het leuk en docente Sonja Heiner is erg tevreden over dit initiatief van Sydney. Majolien hoopt dat het Beusebos blijft , en Amber wil graag de volgende keer kikkers gaan zoeken…..

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *