Let op! Gebruikers gaan meebetalen aan Melkwegbrug

28/03/2014

Binnenkort start een proef om gebruikers van de Melkwegbrug te laten meebetalen aan de kosten. Een gespecialiseerd technisch bureau heeft een systeem ontworpen waarmee op eenvoudige wijze betaald kan worden. Gebruikers ondervinden geen oponthoud, want de registratie en incasso gaan automatisch.

Betalen voor oversteek

Er zijn meetpunten geplaatst die dinsdag aanstaande om 11.00 uur in werking worden gesteld. Vanaf die tijd kost een passage 25 cent per keer. De leeftijdsgrens is vanaf 16 jaar. U hoeft niets te doen, want het systeem registreert bij het passeren automatisch uw bankpas en het verschuldigde bedrag wordt dan meteen afgeschreven van uw bankrekening. Heeft u geen bankpas of bankrekening dan registreert het systeem uw identiteitskaart, paspoort of ov-kaart. U ontvangt eenmaal per maand een factuur (per mail) en het bedrag wordt dan automatisch afgeschreven. Er zal steekproefsgewijs worden gecontroleerd en passeert u de brug zonder enig identiteitsbewijs (wettelijk verplicht!) dan volgt een bekeuring van  € 30,00. Dinsdag van 11.00 uur tot 13.00 uur zijn gastvrouwen bij de brug aanwezig om uitleg te geven. Daarnaast bieden ze gratis koffie met koek aan bij de infotuin van Heel Europa en delen ze formulieren uit waarop u op- of aanmerkingen kunt invullen.

Let op! Het betreft een proefperiode van vier weken. Gedurende deze tijd worden geen kosten in rekening gebracht, maar op 1 mei treed, als alles naar wens verloopt, het systeem officieel in werking. De hoge brug blijft gratis.

Melkwegbrug, nu nog gratis………..

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

32 comments

 1. Erik schreef:

  En dat gaat zeker 1 april in….

 2. Berend schreef:

  1 April 🙂

 3. Janus schreef:

  1 APRIL haha

 4. Saskia schreef:

  Hahaha, 1 April!

 5. carla Brocken schreef:

  Dit is echt te gek.Ik hoop van harte dat het een 1 aprilgrap is. Bewoners hebben niet om zo’n dure , extravagante brug gevraagd, maar gewoon om een simpele verbinding tussen de weidevenne en het centrum. Ik hoop dat de nieuwe gemeenteraad
  zo verstandig is dit af te wijzen!

 6. 1 april schreef:

  1 april

  Flauw hoor!!

 7. WiMa JaWe schreef:

  Ik vind het niet kunnen voor een brug betalen. Het is ook nog eens DISCRIMINATIE van het zuiverste soort, want gehandicapten, ouderen en ouders met kleine kinderen moeten ten alle tijden over het betalende deel, want die kunnen niet over de hoge gratis brug.

  De gemeente wilde toch zo’n mooie hoge brug, daar kun je dan de inwoners van Purmerend toch niet de dupe van laten worden.

  Gaan de boten trouwens ook betalen als ze er door moeten?

  1. Herpa schreef:

   Rustig nou maar het is een 1 april grap.

   Heb je ooit van een openbare brug gehoord waar je voor moet betalen.

   En daarnaast gaat dit tegen de wet in want je kan niet zonder toestemming data van een eventuele kaart met een CHIP erin lezen.

   Daarbij moet je denken aan OV etc.

 8. Edith Horn schreef:

  1april

 9. daphne schreef:

  1 april grap.. is openbare brug dus mag niet. 😉

 10. mv de lange/kenter schreef:

  Ik ben het er niet mee eens, omdat kinderen er het meest gebruik van maken en die trap onbegonnen werk is om iederedag over heeen te lopen. Ik en mijn man en kinderen maken er dan geen gebruik meer van. Buiten dat mogen jullie wel eens een kijkje nemen in het gebied dat er achter licht. Daar kunnen jullie beter wat aan gaan doen er is maar een in en uitweg zitten als ratten in de val als er iets gebeurt hebben jullie daar wel eens aangedacht. En de oversteek plaatsen komen uit op de in en uitweg van iederestraat hebben jullie daar wel eens aangedacht. En daar komt ook nog eensbij waar is die beloofde grote speeltuin gebleven die beloofd is toen iik hier voor dit huis tekende. Heelveel mensen vanuit amsterdam zijn hier komen wonen voor hun kinderen en er is geen eens een buurthuis waar de kinderen zich kunnen vermaken. En omdat de gemeente geld wil van kinderen die naar school moeten en gebruik maken van die brug vind ik onterecht. Begin eerst eens de beloftes naar te komen voordat je met zoiets komt. Ik vraag mijn eigen af of purmerend wel wat te bieden heeft aan mijn kinderen en of ik hier nog wel wil blijven?

  Met vriendelijke groet mevrouw de lange/ kenter.

  1. mar schreef:

   Op die speeltuin kan je nog 25 jaar wachten net als ik in de Purmer Zuid…is het er eindelijk zijn de kinderen al volwassen en moet er nog voor betaald worden ook…en ik maar sponseren 25 jaar lang aan de bedelaars aan de deur…

 11. kippie schreef:

  Is dit een 1 April grap, ofzo! ?

 12. Lucas schreef:

  dus de gemeente besluit om een ontzettend dure “design” brug te bouwen, ipv van een goedkopere variant.

  en vervolgens moet iedereen meebetalen.

  wat een achterlijk idee dit.

 13. Lucas schreef:

  maar goed dat het een 1 april grap is.

 14. Truus van der Weide schreef:

  Prima idee. Iedereen wil alles altijd maar gratis hebben en dat kan niet. Is het nou zo erg om een klein bedragje te betalen en daarmee de gemeente een handje te helpen? Ik ga maandag zeker een formulier invullen om te zeggen dat ik het een goed plan vind. En voor alle mensen die klagen: Neem de boog of de sluisbrug.

  1. bla bla schreef:

   Te veel geld ofzo ?

   Weet niet hoor maar alles gaat tegenwoordig omhoog belasting water ernergie

   ALLES! behalve salaris!!!

   1. Truus van der Weide schreef:

    Je hoeft de brug niet over. Omrijden (gratis) kan ook. En wie kan nou niet een paar kwartjes missen om snel naaar de andere kant te komen.

    1. Barbra Oehlers schreef:

     1 april grap???? Ze zijn er gek genoeg voor bij de gemeente om dit uit te voeren. Ik vind het prima om aan bepaalde zaken mee te moeten betalen, maar dan moeten ze een gewone functionele brug maken die voor jong en oud goed te gebruiken is en niet eerst heel veel geld over de balk smijten aan zo’n onzin designer model. De burgers voor de kosten op laten draaien die hier nooit om gevraagd hebben vind ik echt onzin.

 15. purmerkeutel schreef:

  Te komisch! Je ziet toch aan het hele verhaal dat het één april is. Waar ik me rot om lach zijn de reacties van mensen die denken dat dit enigszins mogelijk is! En wat ze er allemaal bijhalen aan frustratie! Ik ga helemaal stuk van het lachen hier, mensen niet zo zuur steeds. Beetje genieten en lachen. Als dit soort zaken je grootste probleem zijn heb je het echt heel erg goed!

 16. jeffrey schreef:

  Ik vind dit echt belachelijk niet voor de jongere maar voor de ouderen die over de brug heen moeten dat ding is zo hoog dat ze van de hoge brug amper gebruik kunnen maken jullie zijn echt aan het prutsen

 17. piet schreef:

  Geniaal hoe mensen hier op reageren hahaha relax mensen het is maar een 1 april grap. Sommigen nemen het een beetje te serieus hier.

 18. steve schreef:

  dus dit krijg je dus als de gemeente met hun portemonee denkt. de melkwegbrug word dus de minst gebruikte brug in purmerend

 19. Julie schreef:

  Een 1 april grap is dus echt alleen leuk op de dag zelf mensen!

 20. hajot schreef:

  gezien en gelachen !!

 21. tinuzzzz schreef:

  1 april kikker in je bil!!!!

 22. gaatjeniksaan schreef:

  Wel heel toevallig dat het op 1 april in gaat he? Jullie zijn echt dom mensen die dit hebben bedacht hebben denken zeker mensen gaan daar intrappen als het op 1 april in gaat!!! En sws ga ik niet betalen als het wel zo is (is toch niet zo). Ik fiets elke dag naar school over die brug. En als ik dan een boete krijg dat ik die 25 cent niet betaal hebben jullie pech want dat ga ik ook niet betalen.

 23. Priscilla schreef:

  ECHT Belachelijk ik heb toch niet om die brug gevraagt

 24. Rob schreef:

  Dit is echt weer typisch Purmerend! Ze smijten echt met geld en wie kan er weer voor opdraaien? Ja wij weer! Alles gaat maar omhoog en niets omlaag. Deze brug doet nog een schepje bovenop alleen klopt de naam van de brug niet! Hij heet geen Melkwegbrug maar Uitmelkbrug!

 25. Humorloos schreef:

  Jezus mensen, waar is jullie gevoel voor humor gebleven… Stonden jullie gisteren op 1 april al klaar met spandoeken? Hoe dik lag het er bovenop dat dit bericht een grap was…

 26. martien roelofs schreef:

  Goede 1 april grap maar de manier waarop er gereageerd wordt toont wél aan dat men van de gemeente veel (denkt) te kunnen verwachten ! De brug is sowieso een pijnpunt bij menig Purmerender en dan is de reactie navenant !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *