Leerlingen van de Oeboentoe roefelen er op los!

12/02/2014

Julian aan de slag tijdens een vorige Roefeldag

Clup Welzijn organiseert voor basisschool de Oeboentoe uit Weidevenne op donderdag 13 februari de Roefeldag. Dit is een dag waarop kinderen van groep 7 en 8 (11-12 jaar) ‘snuffelen in de wereld van de volwassenen’. Roefelen is dan ook het Belgische woord voor snuffelen. Het idee is dat de kinderen meehelpen binnen een bedrijf of instelling en twee uur lang helpen met kleine klusjes, zodat ze kunnen zien wat volwassenen doen op een werkdag. Veel “grote-mensen-dingen” zijn voor kinderen heel spannend, zeker als je ’t zelf mag doen. Julian roefelde bij Leonardo, in het centrum. Hij en zijn drie klasgenoten hadden het erg druk, drankjes maken, slagroom spuiten en uitserveren. Ze draaiden helemaal mee in het bedrijf.

De leerlingen hebben voorafgaand aan de roefeldagen zelf ‘gesolliciteerd’, daar kwamen de meest leuke plekken uit voort. Om u een indruk te geven, deze bedrijven in Weidevenne geven de kinderen de gelegenheid om te roefelen:

Rensenbrink Dierenspeciaalzaak, Kinderdagverblijf Kids III, Van het winkelcentrum Weidevenne: Kwalitaria ,Keurslager Vlees en Zo, Etos, Vomar, Deen, Shoeby, Blaff Mode, Apotheek Weidevenne.

Dus als u wordt geholpen door een medewerker(ster) die er wel heel jong uitziet, dan weet u waarom…………..

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *