Laat u verrassen door mats-tassen

11/07/2019

foto: Els Broers, Zichtbaar in Bedrijf

Op zaterdag 13 juli liggen de speciale mats-tassen weer in de cadeaukraam van de Wereldwinkel in Purmerend. Wat er in de tassen zit? Dat weet niemand, behalve natuurlijk de dames van de inkoopafdeling. “We vullen de tassen met leuke wereldcadeaus en verkopen ze voor tien of vijftien euro. De inhoud is tot wel drie keer zo veel waard. Dat doen we om meer mensen kennis te laten maken met fairtrade en duurzame artikelen”, legt Marije van Holstein uit.

Fairtrade
Al vijftig jaar maken de wereldwinkels zich sterk voor eerlijke handel. De makers van de cadeaus zijn arm en hebben dankzij fairtrade een ingang naar westerse markt en betere arbeidsomstandigheden. “Door de samenwerking met de wereldwinkels hebben ze een vast inkomen en kunnen ze een leven opbouwen. Als je iets koopt in onze winkel dan help je daarbij. Dat is een mooie gedachte toch” De winkel in Purmerend wordt gerund door zo’n dertig vrijwilligers. De winst gaat naar projecten in ontwikkelingslanden en initiatieven dichterbij huis.

Nieuwsgierig
Marije kijkt uit naar 13 juli. “Het is leuk om te zien dat de mensen die onze mats-tassen kopen zo nieuwsgierig zijn dat ze meteen op het muurtje tegenover onze winkel gaan zitten om te kijken wat er in zit. Het zijn stuk voor stuk originele cadeaus uit andere culturen. Dat maakt winkelen bij de Wereldwinkel zo bijzonder. En alles is voor het goede doel.”

De cadeaukraam staat zaterdag 13 juli tussen 10.00 en 16.30 uur voor de Wereldwinkel, Achter de Kerk 5. De mats-tassen zijn meestal snel uitverkocht en op = op. Meer informatie over de Wereldwinkel Purmerend is te vinden op www.wereldwinkelpurmerend.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *