Laadpaal aan de wandel

08/10/2020

Op verzoek van bewoners heeft de gemeente bij hoge uitzondering de plaatsing van de laadpaal in de Oasestraat in juni 2020 niet door laten gaan. Een flink aantal omwonenden had bezwaar tegen de gekozen locatie en gaven aan liever de laadpaal aan de overzijde van de Nijlstraat te zien. Na overleg met de aanvrager is besloten de locatie voor de laadpaal te wijzigen en hiervoor een nieuwe procedure te starten. Inmiddels is deze procedure doorlopen en zijn er geen bezwaarschriften tegen de laadpaal ingediend.
Firma Total voert de werkzaamheden uit op donderdag 20 oktober. Het werk duurt een dag. Deze dag mogen er geen auto’s geparkeerd staan op de aangegeven locatie bij Nijlstraat 44/46.

Waarom oplaadpunten
Het bestuur van de gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk. Elektrische auto’s vervuilen minder dan auto’s op benzine of diesel. Daarom stimuleren ze het gebruik van elektrische auto’s. Bewoners zonder eigen terrein en bezoekers met een elektrische auto krijgen de mogelijkheid de auto op te laden. Op verzoek van bewoners of bedrijven worden jaarlijks een aantal algemene oplaadpunten in de openbare ruimte aangelegd. De aanwijzing van locaties worden bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant.

Wanneer een oplaadpunt
Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Alle aanvragen worden vervolgens geïnventariseerd en aan aanvragers voorgelegd. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo worden de laadpalen hopelijk maximaal gebruik.

Vragen
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Auke Plantinga van de gemeente, via het Klantcontactcentrum (0299) 452 452 of per e-mail: verkeer@purmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *