Kunst in de etalage van Museumwinkel

02/11/2021

In Purmerend zijn helaas weinig plekken waar hedendaagse lokale kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek en daarom stelt het Purmerends Museum de etalageruimte van de Museumwinkel aan de Peperstraat 35 beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend. Om de maand kan een lokale kunstenaar zijn of haar werk in de etalage tonen en de hele maand november is het werk van Judith Musch te zien. In de winkel is meer informatie over de exposerende kunstenaar en haar werk te vinden.

Judith is van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Ze werkt vanuit bewondering voor mooie kleuren, schoonheid van dingen die ze ziet en het verlangen om daar haar eigen toon aan te geven. “Als een schilderij je laat nadenken, je steeds opnieuw laat kijken, prikkelt, nieuwsgierig of blij maakt dan ben ik tevreden.” Naast haar gevarieerde loopbaan is het schilderen een passie gebleven die ze blijft voeden met opleidingen en cursussen. Op dit moment doet ze met veel plezier de academische jaren bij de kunstacademie in Alkmaar.

Judith: “Mijn werk laat zich vooral typeren door figuratie, liefst met een surrealistische twist. Deze manier van werken vind ik fijn omdat het mij vrij laat in mijn mogelijkheden. Ik start met een opdracht, een idee en ga dan verder in vrije expressie. Het eindresultaat ligt dan ook niet van tevoren vast. Het blijft een verrassing. Mijn bestaande werken zijn te koop, maar ik werk ook graag in opdracht, waarbij de opdrachtgever zijn/haar wensen wat betreft kleur, formaat en thema kan aangeven.”  

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *