Kunst in de etalage binnenstad Purmerend

08/09/2021

Van 11 september tot 1 oktober, drie weken voorafgaand aan de inmiddels bekende Kunstroute, stelt een aantal ondernemers in de binnenstad van Purmerend de etalage beschikbaar aan het Kunstcolectief. In elke deelnemende winkel zal minimaal één kunstwerk van een kunstenaar prijken. Er wordt een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Een wandeling langs de etalages is een prima voorbereiding op een bezoek aan de Kunstroute in het eerste weekend van oktober, ook in de binnenstad van Purmerend.

Op zaterdag 11 september 2021 om 11.00 uur wordt  ‘Kunst in de etalage’ feestelijk geopend bij Bram Mannenmode op de Kaasmarkt 7. Na een kort openingswoord verzorgt Gerard Wegman als ervaren stadsgids van ’t Gilde Purmerend & Omstreken een rondleiding langs de deelnemende etalages. De kunstenaars die meelopen, lichten hun werk kort toe en Gerard vertelt iets over de bijzondere panden die te zien zijn tijdens de wandeling. De opening wordt muzikaal omlijst door Jorn van Ingen en Mitchell Colina.

Route
Bij de deelnemende winkels ligt vanaf 11 september de wandelroute Kunst in de etalage en het routeboekje voor de Kunstroute  klaar, zodat vooraf de lijst met kunstenaars kan worden doorgenomen.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *